search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:02
MENU CLOSE

Μπομπ Ντίλαν: Το βιβλίο περιορισμένων αντιτύπων, η εξωφρενική τιμή και η συγγνώμη για τη «μούφα» ιδιόχειρη υπογραφή (Video)

28.11.2022 19:45
bob dylan

Ο Μπομπ Ντίλαν υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη – επικαλούμενος λάθος κρίση – για το ότι όπως αποδείχτηκε η «ιδιόχειρη» υπογραφή του, όπως είχε διαφημιστεί, στα αντίτυπα του βιβλίου του ήταν «copy – paste».

Οι θαυμαστές του που πλήρωσαν 599 δολάρια για ένα από τα 900 αντίτυπα του νέου βιβλίου του θρύλου της μουσικής, «Philosophy of Modern Song» εξέφρασαν στα κοινωνικά δίκτυα την οργή τους αφού συγκρίνοντας τα αντίτυπα που κατείχαν στο διαδίκτυο, αποδείχτηκε ότι ήταν πανομοιότυπες αναπαραγωγές της υπογραφής του σταρ.

Ο Ντίλαν έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, ότι κατέφυγε στη χρήση autopen για τα περιορισμένα αντίτυπα του βιβλίου, αφού μια «κακή περίπτωση ιλίγγου» τον εμπόδισε να υπογράψει ο ίδιος τα βιβλία.

«Έχω υπογράψει με το χέρι αντίτυπα όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα», είπε στη δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

«Ωστόσο, το 2019 είχα μια κακή περίπτωση ιλίγγου που συνεχίστηκε στα χρόνια της πανδημίας. Πέντε άτομα που εργάζονται στενά μαζί μου βοήθησαν να υπογραφούν κάποια αντίτυπα, όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν ασφαλή και λειτουργικό τρόπο να ολοκληρώσουμε αυτό που έπρεπε να κάνω όσο ο ιός μαινόταν», συνέχισε λέγοντας ότι ένιωθε την πίεση των συμβατικών προθεσμιών και «μου προτάθηκε η ιδέα να χρησιμοποιήσω αυτόματο στυλό, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι τέτοιου είδους πράγματα γίνονται “διαρκώς” στον καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό κόσμο».

Ο Ντίλαν πρόσθεσε: «Η χρήση ενός μηχανήματος ήταν ένα λάθος στην κρίση και θέλω να το διορθώσω αμέσως».

Ο Ντίλαν δήλωσε ότι συνεργαζόταν με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster και τους συνεργάτες του για να διορθώσουν τα πράγματα και εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη».

Η συγγνώμη του Ντίλαν έρχεται λίγες μέρες αφότου ο οίκος Simon & Schuster εξέδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχε υπογράψει με το χέρι ορισμένα αντίτυπα του βιβλίου, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, και υποσχέθηκε στους πελάτες επιστροφή χρημάτων.

«Σε όσους αγόρασαν την περιορισμένη έκδοση του «Philosophy of Modern Song», θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη», ανέφερε ένα tweet από τους Simon & Schuster ενώ ο οίκος προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Οι Metallica επιστρέφουν με νέο τραγούδι και δίσκο (Video)

Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ: Πέθανε ο συγγραφέας του βιβλίου «Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας»

Χριστούγεννα: Την Πέμπτη ανάβει το δέντρο στο Σύνταγμα – Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:59