search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:02
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα με τον Βασιλιά Κάρολο

28.11.2022 07:38
mitsotakis carolos new

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του Βρετανικού θρόνου την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της συγκεκριμένης συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική, που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος, που το περιβάλλει, για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων, καθώς και την ανάδειξη του κτήματος σε «πράσινο» τοπόσημο, ανοικτό στους πολίτες καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και το οποίο προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Εκείνη η συνάντηση είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον. Σημειώνεται, δε, πως ο Βασιλιάς Κάρολος εκδηλώνει πάντοτε το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα – ιδιαίτερη άλλωστε πατρίδα του πατέρα του.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται, εξάλλου, και η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο London School of Economics, το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), ο Μητσοτάκης θα μιλήσει, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, για τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Ανδρουλάκης – Εκδήλωση την Πέμπτη για το αυξημένο κόστος ζωής

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με τη ΝΔ κανείς δεν είναι μόνος και αβοήθητος

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Εμφανιστήκαμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις – Σας θέλω παρόντες στην εκλογική μάχη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:02