search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:56
MENU CLOSE

ΗΠΑ: ΑΤΜ βγάζει στη «φόρα» το υπόλοιπο του λογαριασμού των πελατών του

03.12.2022 13:29
atm_usa

Μια συνήθης πρακτική όταν χρησιμοποιούμε το ΑΤΜ είναι να κρύβουμε με το σώμα μας η το χέρι μας την οθόνη προσπαθώντας να μην φανεί ο κωδικός ασφαλείας και το υπόλοιπο του λογαριασμού μας.

Ωστόσο, ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά διακριτικό είναι. Τι κάνει και είναι διαφορετικό από αυτά που συναντάμε στους κεντρικούς δρόμους;

Μόλις ο πελάτης τοποθετήσει τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα, τραβάει μία φωτογραφία του και την εμφανίζει σε μια οθόνη.

Η οθόνη αυτή όμως είναι στην πραγματικότητα ένας πίνακας κατάταξης, που δείχνει όλους όσους χρησιμοποιούν το ΑΤΜ στο χώρο και τους ταξινομεί ανάλογα με το πόσα χρήματα έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τον πίνακα μπορούν να τον δουν όλοι όσοι περνούν από το σημείο ή χρησιμοποιούν το ATM για ανάληψη.

Αυτή τη στιγμή, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ένας άνδρας με μούσι και ροζ μπλουζάκι, που έχει στον λογαριασμό του 2,9 εκατ. δολάρια.

Μιλώντας στο CNN ο συνιδρυτής της MSCHF, Daniel Greenberg, ανέφερε ότι η Art Basel του Miami Beach επιλέχθηκε για την τοποθέτηση του ATM, καθώς είναι ένα μέρος όπου πάρα πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε επιδείξεις πλούτου, νοικιάζοντας Lamborghini και φορώντας Rolex.

Το μηχάνημα μπορεί να τοποθετηθεί μελλοντικά και σε άλλα σημεία.

Διαβάστε επίσης:

«Κιβωτός του κόσμου»: «Αβυσσαλέο μίσος Εκκλησίας κι εκλογική αγωνία της κυβέρνησης» – Λάβρος ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο 28χρονος που πυροβόλησε από το αυτοκίνητό του 27χρονο πεζό

Νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά – Σκότωσε τη σύντροφό του και παραδόθηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09