search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση RASS: Με 7,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – «Κόκκινη κάρτα» στο «καλάθι του νοικοκυριού»

05.12.2022 20:15
dimoskopisi-new

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η RASS σε πανελλαδική δημοσκόπηση για το ACTION 24, στο διάστημα από 28 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου. 

Στο 31,3% καταγράφεται η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία και στο 23,5% για τον  ΣΥΡΙΖΑ. Το  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται στο 13,8% , το  ΚΚΕ στο 6,2% η  Ελληνική Λύση στο 3,8% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρήθηκε στο 9,1%.



Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον  Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν μόνον στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

 Η πρωτιά της ΝΔ θεωρείται επίσης δεδομένη από τους πολίτες στην παρούσα συγκυρία –  το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 75% στην παράσταση νίκης. 



«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).


Σημειώνεται ότι έντονη είναι η ανησυχία των ψηφοφόρων για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%). Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα στελέχη της RASS, παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ οι επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για μαθητή στις Σέρρες: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει (LIVE)

Τσίπρας από Φλώρινα: Κρατική αισχροκέρδεια η διατήρηση ΦΠΑ και ΕΦΚ με τέτοια ακρίβεια

Μητσοτάκης: Καμία Περιφέρεια της χώρας δεν μένει πίσω

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26