search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό και άλλα δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο – «Θα αποδοθούν ευθύνες»

05.12.2022 15:13
serres-levitostasio-sxoleio-1-new

Τραγική κατάληξη είχε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο Σερρών με αποτέλεσμα ένα παιδί 12 ετών να χάσει τη ζωή του και αλλα δύο παιδιά 6 και 9 ετών να τραυματιστούν.



Στο σημείο έφτασε άμεσα κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο και παρέλαβε τα δύο τραυματισμένα παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης, όπως και το παιδί που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και τελικώς κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν, μαθητές της πρώτης και τετάρτης δημοτικού, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος. Η σιδερένια πόρτα πετάχτηκε τριάντα μέτρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον μαθητή της 6ης δημοτικού και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσαν έντρομοι οι γονείς των παιδιών και οι τοπικές αρχές.


αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πυροτεχνουργοί.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο καυστήρας είχε αλλαχθεί φέτος και λειτουργούσε για πρώτη φορά: «Είναι μαθητές του ολοήμερου σχολείου. Ο καυστήρας ήταν εκτός σχολείου, ο οποίος άγνωστο το πώς εξερράγη. Όπως γνωρίζω ο καυστήρας ήταν καινούργιος, φέτος εγκαταστάθηκε και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές. Τώρα τι έγινε κανένας δεν ξέρει ο χώρος έχει αποκλειστεί, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Tραγική ειρωνία το χρονικό σημείο της έκρηξης, καθώς όπως αναφέρουν από το σχολείο, αν τα παιδιά είχαν μάθημα και όχι διάλειμμα, ώστε να βρίσκονται στο προαύλιο, τότε θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

Η ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας

Κοινή ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας: «Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού ο ληστής με τη χειροβομβίδα

Λακωνία: Τραγικός θάνατος για 68χρονο – Καταπλακώθηκε από δέντρο

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης μού επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα – Προσπάθησε να με αρπάξει στο καμαρίνι» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26