search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια (video)

05.12.2022 10:48
ALEXISTSIPRASAREIOSPAGOS

Την επισήμανση ότι η παρακολουθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Υπογράμμισε επίσης πως την αποκλειστική ευθύνη για την διαλεύκανση της «δύσοσμης» υπόθεσης των υποκλοπών την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία εξέφρασε την εμπιστοσύνη του.

Σημείωσε δε πως «όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο:

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. 

Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή την χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη.

Και θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός στόχος οι νέοι και οι αναποφάσιστοι – Η στρατηγική Ανδρουλάκη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα 

Τσίπρας σε Ντογιάκο μετά τις νέες αποκαλύψεις για παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: «Όχι εξυπνακισμοί με την εθνική ασφάλεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:19