search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα (Photos)

06.12.2022 21:25
poreia alexis876- new

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για πάντα παρών» οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Στην πορεία επίσης βρέθηκαν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, καθώς και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας σημειώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ομόνοιας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κάδους και να ρίχνουν μολότοφ.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 14 χρονων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Νέα υπόθεση revenge porn: Γνωστός YouTuber εκβίαζε την πρώην σύντροφό του – Είχε στην κατοχή του 92 ροζ βίντεο (Video)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εσπασαν τα γραφεία της ΝΔ στον Βόλο (Photos)

Μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04