search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αλβανίας

06.12.2022 19:46
mitsotakis alvania

Την Τρίτη 6/12 στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα της Αλβανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, του Υφυπουργού κ. Κώστα Φραγκογιάννη και της νέας Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα κας Κωνσταντίνας Καμίτση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που απασχολούν τις Ελληνικές εταιρείες στην Αλβανία. Συγκεκριμένα τονίστηκε το θέμα της αποχώρησης της τελευταίας Ελληνικής τράπεζας, όπως επίσης και το μειωμένο, τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας.

Ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να επανέλθει ελληνική τράπεζα στην χώρα.

Επίσης ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ του ελληνικού παράγοντα στην Αλβανία. Υποσχέθηκε ότι θα έθετε όλα τα ζητήματα στον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα στο δείπνο που θα ακολουθούσε.

Η συνάντηση κρίθηκε και από τις δύο πλευρές πετυχημένη και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν επιμέρους συναντήσεις για εξειδίκευση και επίλυση των προβλημάτων.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Η θέση των δυτικών Βαλκανίων και της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

O Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για το πολύ σπουδαίο έργο του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφθώ αύριο, αλλά ο καιρός δε μας το επέτρεψε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και γνωστοποίησε πως θα μεταβεί στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα, «καθώς», όπως είπε «αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ, ώστε να τους παρέχουμε την μέγιστη στήριξη από το ελληνικό κράτος».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο και τόνισε: «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη: «Γεννά εύλογα ερωτηματικά»

Τσίπρας: Η μικρομεσαία επιχείρηση βουλιάζει, ο δανειολήπτης χάνει το σπίτι του και οι τράπεζες έχουν κέρδη 1 δισ. η κάθε μία

Οικονόμου: Πολιτικά απελπισμένος ο Τσίπρας – Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος των Πάτσηδων να μην κάνει υποδείξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:20