search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (Videos)

07.12.2022 08:35
vroxi_kairos-new

Τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ενώ άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης θα υπάρχει κυρίως στα δυτικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με ίδιες 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική με νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:55