search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:59
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Καμπανάκι» για την οικονομία λόγω «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» – Ποιοι λένε για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

08.12.2022 09:22
pasok_grafeia_new

Δεν κρύβουν τον φόβο τους για την πορεία της οικονομίας κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και η παρατεταμένη προεκλογική περιόδους κρύβουν κινδύνους για το μέλλον», τονίζουν. 

Στην Κεντρική Επιτροπή το Πρόγραμμα 

«Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, δεδομένης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δεν κάνει καλό στην χώρα και την οικονομία και επιδεινώνει την ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση», είπε σε συνέντευξη του στο Real Fm ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Όπως εξήγησε ο κ. Κατρίνης «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαθέτει τη δική του πρόταση, η οποία έχει απολύτως  διακριτά σημεία από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». 

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται άλλωστε να είναι και το θέμα που θα απασχολήσει την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή.

Στην Συνεδρίαση της Κ.Ε. θα παρέμβει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της υλοποίησής του. 

Παρέμβαση θα κάνει και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Ηλίας Κικίλιας αλλά και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων, σχετικά με την οικονομία και την κοινωνική πολιτική. «Θα περιγράφονται πολιτικές «εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης με καινοτομία και εξωστρέφεια για τους τομείς της μεταποίησης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού, των δικτύων ενέργειας και των μεταφορών», λένε στο topontiki.gr συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. 

«Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» 

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν για τις μετεκλογικές συνεργασίες καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η επόμενη μέρα για το κόμμα δεν θα είναι εύκολη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (in.gr) υπογραμμίζουν ότι «οι δημοσκοπήσεις στέλνουν μήνυμα για σχηματισμό Κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή»

«Το ΠΑΣΟΚ από το 4% πήγε στο 6,7%, στο 8,1% και σήμερα στο 12%, στο 13%, στο 14% και προχωράμε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας πώς να κεφαλαιοποιήσουν; Ο κόσμος θυμάται την συγκυβέρνηση με τον Καμμένο και έτσι ο κ. Μητσοτάκης τους έχει για άλλοθι. Λόγω του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει πρώτος», εκτιμά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, οποίος είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και έχει έναν ειδικό ρόλο εντός του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις. 

Πάντως, ήδη υπάρχουν φωνές στο κόμμα που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ, λόγω της αυξημένης δυναμικής που θα έχει με την απλή αναλογική, θα μπορούσε να μπει σε διάλογο για διακυβέρνηση με το πρώτο κόμμα, που όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Ο διάλογος βέβαια δε σημαίνει συνεργασία, καθώς πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι, όταν έρθει η στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα φέρει προ των ευθυνών τους Μητσοτάκη και Τσίπρα. 

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν αποκλείουν να ζητήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ακόμα και οικουμενική κυβέρνηση, για να «εκθέσει» στους πολίτες τους δύο πολιτικούς του αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να επιλύουν με διπλωματικό τρόπο τις διαφορές τους

Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις υποκλοπές

Αιχμές Σαμαρά για το θέμα των υποκλοπών: «Το απόρρητο δεν μπορεί να αποτελεί μια βολική δικαιολογία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:57