search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Η Fairfax γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos – Συμφωνία Μυτιληναίου και Γουάτσα

13.12.2022 15:27
mytilineos_new

Η Fairfax Financial Holdings γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Mytilineos, κατέχοντας τουλάχιστον 6,6 εκατομμύρια μετοχές ή αλλιώς το 4,68% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η MYTILINEOS ΑΕ και η Fairfax Financial Holdings Limited ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Fairfax θα αποκτήσει άμεσα 2.702.703 ιδίες μετοχές της Mytilineos, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ. Το deal θα γίνει στην τιμή των 18,5 ευρώ ανά μετοχή. Οι νέες μετοχές θα μεταβιβαστούν στην καναδική εταιρεία το αργότερο έως τις 9 Ιανουαρίου του 2023.

Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, η Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Mytilineos, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS ή αλλιώς ποσοστό 4,68%.

Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των παραπάνω μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους 50 εκατ. ευρώ, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών στην τιμή των 20 ευρώ, σε βάθος διετίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη MYTILINEOS. Η Εταιρεία έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στη MYTILINEOS, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης και που σταθερά αναπτύχθηκε από το 2012, όταν η Fairfax αγόρασε τις πρώτες μετοχές της Εταιρείας. Με την κίνηση αυτή, συσφίγγεται περαιτέρω αυτή η σχέση, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις της MYTILINEOS όλα αυτά τα χρόνια. Η MYTILINEOS σταθερά προσανατολισμένη στο στρατηγικό στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιτυγχάνει τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της. Με τη Fairfax στο πλευρό μας, είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της MYTILINEOS». 

Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη μετοχή της Mytilineos να ενισχύεται κατά 2,5% και να σκαρφαλώνει στα 19,38 ευρώ, διαπερνώντας για πρώτη φορά το «φράγμα» των 19 ευρώ. Μάλιστα, ο τζίρος ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ, με τουλάχιστον 161.000 τεμάχια να έχουν αλλάξει «χέρια».

Η σημερινή άνοδος έρχεται να δώσει συνέχεια στις ευοίωνες προοπτικές της μετοχής, η οποία από τις αρχές του 2022 μετράει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 25%, όταν στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αυξάνεται μετά βίας κατά +2,2%.

Άλλωστε, μόνο το τελευταίο 30ήμερο η μεταβολή της Mytilineos ανέρχεται στο εντυπωσιακό +11,2%, εξαργυρώνοντας στο έπακρον τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του γ’ τριμήνου και του α’ 9μήνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σε πρόσφατο report, η Citi έδωσε τιμή – στόχο στα 22 ευρώ, προβλέποντας έως και τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της εταιρείας για το 12μηνο του 2022 (459 εκατ. ευρώ από 162 εκατ. ευρώ το 2021).

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Λύση στο θέμα του πλαφόν αναζητούν οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο (Video)

Έκτακτο επίδομα 8 εκατ. ευρώ σε πυροσβέστες – Άμεσα η χορήγησή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42