search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:04
MENU CLOSE

Οι Ομπάμπα τιμήθηκαν με ΕΜΜΥ για δύο παιδικές σειρές στο Netflix (videos)

14.12.2022 11:19
obamas_netflix_new
credit: netflix

Δύο βραβεία ΕΜΜΥ (τηλεοπτικά Όσκαρ) πρόσθεσε το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα στην εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου που έχει, τη «Higher Ground».

Οι σειρές «Ada Twist, Scientist» και «We the people» άνοιξαν την βραδιά τελετής απονομής των βραβείων ΕΜΜΥ για παιδικές και οικογενειακές παραγωγές και τιμήθηκαν με τα ΕΜΜΥ στις κατηγορίες «Καλύτερη προσχολική σειρά κινουμένων σχεδίων» και «Καλύτερο πρόγραμμα μικρής φόρμας».  

Αμφότερες είναι ανεβασμένες στην συνδρομητική πλατφόρμα ροής Netflix όπως και άλλες παραγωγές της «Higher Ground», ανάμεσα τους και το ντοκιμαντέρ «Our Great National Parks» για τα μεγάλα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ.

Η σειρά animation «Ada Twist, Scientist» είναι η πρώτη που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας με το Netflix  και την συμπαραγωγό εταιρεία Laughing Wild.

Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σειρά έχει πρωταγωνιστική φιγούρα την οκτώ ετών Άντα Τουίστ «μια νεαρή μαύρη επιστήμονα η οποία  έχει σκοπό με τις έρευνες της να εμβαθύνει στους ανθρώπους και να τους βοηθήσει μέσα και τις επιστημονικές ανακαλύψεις, τη συνεργασία και τη φιλία να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε μυστήρια με τη συνδρομή των κολλητών της Ρόζι Ριβέρβ και Ίγκι Πεκ.

Ανθρωποκεντρικό με οικουμενικά μηνύματα και το «We the people», για το οποίο η διακεκριμένη παραγωγός Κρις Νι της Laughing Wild υπογράμμισε ότι τα ενδιαφέροντα της εταιρείας είναι ευθυγραμμισμένα με το έργο του πρώην Αμερικανού προέδρου και σημείωσε, μιλώντας στο «Varierty» ότι συνεχίζουν προσηλωμένοι στους στόχους τους οι οποίοι είναι «η ποικιλομορφία στην οθόνη αλλά και πίσω από αυτήν». Εξήγησε ότι όταν στηνόταν η παραγωγή άφησαν δύο θέσεις σκηνοθετών ελεύθερες και τις έδωσαν σε ανερχόμενες έγχρωμες γυναίκες. «Έχει σημασία για εμάς διότι όταν κάνεις κάτι τέτοιο και το επικοινωνείς τότε βοηθάς τον κόσμο να προοδεύσει και να κάνει τα δικά του βήματα προς αυτή την κατεύθυνση  ώστε να έχουμε την ποικιλομορφία που χρειαζόμαστε. Έτσι γίνονται οι πραγματικές αλλαγές».

Με τα ΕΜΜΥ για τις δύο παιδικές παραγωγές η «Higher Ground» έκανε τρία τα βραβεία της. Το πρώτο ΕΜΜΥ τής είχε απονεμηθεί για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Our Great National Parks».

Διαβάστε επίσης:

Καβγάς Χατζηνικολάου – Δημητρακόπουλου στον αέρα: «Όχι σε εμένα τα κόλπα αυτά» (video)

RSF: 533 δημοσιογράφοι φυλακισμένοι παγκοσμίως – Θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη χρονιά

Μουντιάλ 2022 – Αργεντινή – Κροατία: Ενός λεπτού σιγή στη μετάδοση του ΑΝΤ1 για τον Γιάννη Διακογιάννη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:01