search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Στεγαστικά δάνεια: Τι προβλέπει το σχέδιο για την επιδότηση των δόσεων – Σύντομα οι ανακοινώσεις

14.12.2022 16:34
akinito_stegi_new

Την επιδότηση της μισής επιβάρυνσης των δόσεων στεγαστικών δανείων, λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια, στα ευάλωτα νοικοκυριά προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο των τραπεζών που παρουσιάστηκε στο ΥΠΟΙΚ.

Το σχέδιο είναι εγκεκριμένο από τον SSM και θα αφορά δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις ανακοινώσεις από πλευράς τραπεζών να γίνονται σύντομα, ίσως και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Επίσης κάθε τράπεζα θα καθορίσει αυτόνομα τη στρατηγική της για επιτόκια καταθέσεων και προμήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της τρίωρης συνάντησης του Χρήστου Σταϊκούρα με τις διοικήσεις των τραπεζών παρουσιάστηκε, το εγκεκριμένο από τον SSM, σχέδιο για επιδότηση της μισής επιβάρυνσης της δόσης στεγαστικών δανείων με την περίμετρο να καλύπτει έως 30.000 δανειολήπτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις ζητήθηκε να γίνουν πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού το προσεχές Σάββατο.

Οσον αφορά στις παρεμβάσεις στο μέτωπο επιτοκίων καταθέσεων και προμηθειών, έγινε σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως δεν θα υπάρξει «ενιαία απάντηση» καθώς η κάθε τράπεζα θα λάβει τις αποφάσεις της ξεχωριστά και θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση (αύξηση επιτοκίων καταθέσεων, εξορθολογισμός προμηθειών) τους επόμενους μήνες σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης:

Επιταγή ακρίβειας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 250 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους – Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις

ΑΑΔΕ: Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο για 100.000 οφειλέτες – Ποιους αφορά

«Αλλάζω συσκευή»: Δεύτερη ευκαιρία με 140.000 νέα vouchers – Η διαδικασία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06