search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:53
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στον οικισμό «Αγία Σοφία» – Με πομπή η σορός του 16χρονου Ρομά (Videos)

14.12.2022 15:01
roma-16xronos-new

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο οικισμός «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Σε βαρύ κλίμα, με κραυγές και μουσική, συγγενείς και φίλοι του 16χρονου τον συνόδευσαν με πομπή έως το σπίτι του στον οικισμό.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 16χρονου που συνόδευαν με τα πόδια τη νεκροφόρα. «Δικαιοσύνη θέλω, δικαιοσύνη. Πέντε φορές ισόβια στον αστυνομικό. Μας έκαψε αυτός. Τι σκότωσε, κανένα σκυλί;» φώναζε ο παππούς του 16χρονου.

Σημειώνεται ότι η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης για όλους μας. Σήμερα φέραμε το παιδί στο σπίτι του, να το κλάψει η οικογένεια. Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα», προσθέτοντας ότι η σορός του 16χρονου θα παραμείνει σήμερα στο σπίτι και αύριο το πρωί θα γίνει η κηδεία» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης και πρόσθεσε:

«Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός. Σήμερα πήγαμε το παιδί στο σημείο που έγινε το συμβάν. Ξεκινήσαμε όλοι, φίλοι και συγγενείς, να τον συνοδεύσουν από το σημείο στο σπίτι του».

Για μια θλιβερή ημέρα με βαθιά λύπη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος

«Εύχομαι να μη ξανά συμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο. Υπάρχει ένα αίσθημα, μια αγωνία του Συμβουλίου. Το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν έχουμε κάτι με τους αστυνομικούς και αυτοί άνθρωποι είναι. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν, ας αποφανθεί η δικαιοσύνη γιατί αυτή έχει τον πρώτο λόγο», τόνισε.

«Πολύ δύσκολη ημέρα, είμαστε κοντά στην οικογένεια. Λυπούμαστε όλοι και οι άνθρωποι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Περιμένουμε όλοι δικαιοσύνη», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του οικισμού «Αγίας Σοφίας» και κουμπάρος του 16χρονου, Αντώνης Τάσιος.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένταλμα σύλληψης για τον «Μιχάλη» εξέδωσε η ανακρίτρια

Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ – Άνοιξε η Πατησίων

Χρυσή Αυγή – Σόου Κασιδιάρη στη δίκη: «Εκτίω ποινή γιατί πολέμησα τη διαφθορά – Με θέλουν φυλακή για να μην κάνω προεκλογικό αγώνα!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:50