search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:09
MENU CLOSE

Πράσινη Αριστερά – Μαζί για οικονομία και lobbying

19.12.2022 16:04
prasini aristera

Η Πράσινη Αριστερά – Μαζί, μέσα από δύο ανακοινώσεις, αναφέρθηκε στην οικονομία και το lobbying.

«Η οικονομία ανθεί». Έργο κ. Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση της καταστροφής και των επιδομάτων, ψεύδεται για μία ακόμη φορά.

Τολμάει να κοροϊδεύει τον Ελληνικό Λαό ακόμη και όταν καταθέτει προϋπολογισμό, πράξη εθνικής σημασίας.

Ξαφνικά αποκλιμακώνει τον πληθωρισμό στο ήμισυ του 2022 (από 9,9% σε 5%!), συρρικνώνει την επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης (από -7,2% σε 1%!) λες και θα βρεθούν λεφτά από τον ουρανό, ενώ ταυτόχρονα θεωρεί ότι η αποτυχία της στην προσέλκυση επενδύσεων (+10%) θα αυξηθεί το 2023 σε 15%!. Το δημοσιονομικό έλλειμα θα μειωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ και γενικότερα θα ζήσουμε όλοι καλύτερα, αφού η ελληνική οικονομία προβλέπεται -σε τα δικά της στοιχεία- να ανθίσει.
 
Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση καταστρέφει την οικονομία των νοικοκυριών και δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον.
 
Προσπαθώντας να διασωθεί από την επερχόμενη εκλογική συντριβή, ωραιοποιεί και εξωραΐζει τα πάντα.

Η πολιτική της βασίζεται στα Fuel pass I, Freedom pass, Power pass, Fuel pass II, Καλάθι Νοικοκυριού και τώρα Market pass.

Αυτό είναι το έργο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των επιδομάτων, της αβεβαιότητας και του λαϊκισμού.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ και η συνεργασία ΜΑΖΙ,  προτείνουν ένα ρεαλιστικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την αειφόρα ανάπτυξη της Οικονομίας, με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παραγωγών, την προστασία των καταναλωτών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.

Η πρότασή μας αμφισβητεί την τρέχουσα οικονομική αντίληψη που οδηγεί σε μία χωρίς όρια καταστροφική, για τους πολίτες, μεγέθυνση των μεγάλων εταιριών».

«Lobbying-gate. Το χρήμα πάνω από τους ανθρώπους»

«Όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το «σκάνδαλο» χρηματισμού Ευρωβουλευτών, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ, δήλωσε πως αυτό είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του τρόπου λήψης των αποφάσεων και της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δομικά -και συνειδητά- πολύπλοκος τρόπος λήψης αποφάσεων σε συνδυασμό με τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που «πρέπει» να τηρούνται, χρησιμοποιούνται ως εργαλεία από/για τους ισχυρούς οικονομικούς κύκλους ώστε να επωφελούνται διαρκώς από τις αποφάσεις.
 
Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε το αναμενόμενο από μία άποψη, εξοργιστικό και αδιανόητο για την δική μας.

Οι εταιρίες Lobbying είναι και αναγκαίες και νόμιμες!

Το ψήφισμα εκτιμά ό,τι για να έχουν «περισσότερη γνώση» οι ευρωβουλευτές, είναι εξαιρετικά σημαντικές (και προφανώς νόμιμες) οι ομάδες/εταιρίες επαγγελματικών, που πληρώνονται από τους οικονομικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ και η συνεργασία κομμάτων ΜΑΖΙ, εκτιμά το γεγονός ως σοβαρότατο πλήγμα στην Δημοκρατία.

Οι εταιρίες lobbying δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από εκβιαστικού τύπου πιέσεις και οικονομικά οφέλη, με αποτέλεσμα αρκετοί -ες από όσους -ες συναγελάζονται μαζί τους να ενδίδουν σε αυτά.

Η ηγεσία της ΕΕ έχει αποφασίσει από καιρό, ότι το χρήμα είναι πάνω από την ευημερία των ανθρώπων και κάνει τα πάντα για να εγκαθιδρύσει αυτό το καθεστώς σε όσες περισσότερες χώρες μπορεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:08