search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:49
MENU CLOSE

Φαρμακεία: Ελλείψεις σε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά (Video)

20.12.2022 08:22
farmakeio new

Ξέμειναν απο αντιβιοτικά τα φαρμακεία. Η μεγάλη έξαρση των ιώσεων κάθε είδους αυτη την περίοδο έχει σαν αποτέλεσμα να ξεμεινουν τα φαρμακεία απο αντιβιοτικά.

Το αποτέλεμσα είναι πολλοι ασθενείς – αλλά και γονείς μικρών παιδιών στα οποία υπάρχει επίσης έξαρση ιώσεων – να πηγαίνουν απο φαρμακείο σε φαρμακείο προκειμένου να βρούν τα φαρμακά τους. Οι δε φαρμακοποιοί καλουν και ξανακαλούν τις φαρμακαποθήκες μήπως και βρούν κάποιο ξεχασμένο κουτί απο φαρμακα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN όμως το πρόβλημα δεν αντοπίζεται μονο στα αντιβιοτικά. Ελλείψεις υπάρχουν επίσης στα φάρμακα για την καρδιά και το αναπνευστικό.

«Αυτές τις μέρες καταγράφουμε υψηλή νοσηρότητα, ιδίως στους παιδιατρικούς πληθυσμούς έχουμε πολλά περιστατικά ιώσεων του αναπνευστικού, περισσότερα από όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη των φαρμάκων τα οποία χρησιμοποιούνται από τους παιδίατρους.

Έχουμε έλλειψη σε βασικά αντιβιοτικά, σε σημαντικά αναπνευστικά, σε φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη και για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έχουμε επίσης ελλείψεις σε βασικά αντιπυρετικά» είπε στο κανάλι ο φαρμακοποιός Κωνσταντίνος Κακονίκος.

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων

ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα – Χειρόφρενο από τις 11:00 μέχρι τις 17:00

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:48