search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:34
MENU CLOSE

Ληστεία στη Rolex: «Διαβασμένοι» οι δράστες – Το οργανωμένο σχέδιο, η τεράστια λεία και το υλικό από τις κάμερες (videos)

20.12.2022 14:39
lhsteia_rolex_new

Πολύ διαβασμένοι ήταν οι τέσσερις ληστές που «μπούκαραν» το πρωί στο κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη.

Οι ληστές φαίνεται ότι έδρασαν βάσει ιδιαιτέρως οργανωμένου σχεδίου και κατάφεραν να αποσπάσουν με κινηματογραφικό τρόπο τουλάχιστον 15 πανάκριβα ρολόγια Rolex.

Ο τρόπος δράσης τους φανερώνει ότι είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρεια την κάθε τους κίνηση, καθώς είχαν μαζί τους κάθε απαραίτητο «εργαλείο».

Παράλληλα κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να εξαφανιστούν με τα ρολόγια της ελβετικής εταιρίας.

Πώς έγινε η ληστεία

Οι 4 δράστες φαίνεται ότι φυλούσαν καρτέρι και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή… Έτσι πλησίασαν λίγο πριν τις 11 το πρωί τον υπάλληλο security, τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα όπλο, τον ακινητοποίησαν και εισέβαλαν στο κατάστημα, εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση ενός πελάτη και την ανοικτή πόρτα ασφαλείας.

Τότε, ο ένας από τους τέσσερις απείλησε με πιστόλι μία πωλήτρια, την ώρα που οι υπόλοιποι έσπασαν τις προθήκες με ένα σφυρί και άρπαξαν τα πανάκριβα ρολόγια.

Στη συνέχεια οι τέσσερις ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση και τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους το σφυρί…

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή της Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν οι 4 ληστές για να φτάσουν στη Rolex αλλά και για να διαφύγουν. 

«Νομίσαμε πως γίνεται κάποια μετακόμιση» 

«Ακούστηκε σαν να γίνεται μετακόμιση. Είπα πως μπορεί να ήταν κάποια παραλαβή, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως έσπαγαν τα τζάμια του καταστήματος εκείνη την ώρα. Όταν βγήκα έξω, είδα μια κυρία να φωνάζει “αυτός είναι, πιάστε τον” κι έναν άντρα να τρέχει. Πέρα από την κοπέλα που έτρεχε, δεν είδαμε κάτι άλλο» είπε μάρτυρας, που εργάζεται ως υπάλληλος σε διπλανό κατάστημα.

«Αρχικά νομίσαμε πως κάποια κοπέλα έκλεψαν, ωστόσο μέσα σε 5-10 λεπτά ήρθε η αστυνομία και καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται. Η αστυνομία ήρθε πολύ γρήγορα, 11:05 – 11:10 ήταν εδώ και είχαν αποκλείσει όλο το χώρο. Εγώ είδα μόνο μια κοπέλα να τρέχει… Αρχικά πιστέψαμε πως κάποια έκλεψαν μέσα στο κατάστημα. Ακούσαμε πολυ έντονη φασαρία» συνέχισε.

Για τον υπάλληλο security ποπυ τραυματίστηκε στη διάρκεια της ληστείας, η μάρτυρας είπε: «Είχαν τραυματίσει στο αυτί τον φύλακα, πιστεύω πως είναι καλά. Περιμένω να τον δω να μας πει τι συνέβη ακριβώς. Έχω ακούσει πως έχει ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό…».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζητά εκ νέου εξέταση μαρτύρων την παραμονή της απολογίας της

Θεσσαλονίκη: Νέα δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Παράταση μέχρι αύριο (21/12) το μεσημέρι για την υποβολή αιτήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:34