Μπακογιάννη: «Υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας στις μεγάλες αστικές περιοχές» (video)
Για τη δικαίωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Πάνου Καμμένου, την τουρκική προκλητικότητα αλλα και την εγκληματικότητα στις μεγάλες αστικές περιοχές, μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Και ουσιαστικά μειώνει εμάς. Γιατί ο κόσμος κάθεται και σου λέει, αν με βρίσει ένας υπουργός δεν μπορώ να του κάνω τίποτα, ενώ αν τον βρίσω εγώ θα με πάει στη δικαιοσύνη» τόνισε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και προσέθεσε:
«Η χρήση έως σήμερα της ασυλίας, στέλνει τελείως λάθος μηνύματα και βοηθάει το κλίμα αμφισβήτησης της πολιτικής. Αυτή η απόφαση το αλλάζει. Καταδικάστηκε η Ελλάδα για αυτό, όχι ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του. Και δεν προσήλθε στη μήνυση που του έκανα. Σε αυτό βασίστηκε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, στο ότι κακώς η Ελλάδα δεν ήρε την ασυλία του κ. Καμμένου.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει νομολογία ευρωπαϊκού δικαστηρίου την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στην Ελλάδα. Άρα στο εξής οι υπουργοί θα λογοδοτούν, από την ώρα που έχουν κάνει αδίκημα που δεν εμπίπτει στα υπουργικά τους καθήκοντα.
Είναι πολύ σημαντική αυτή η απόφαση. Αυτή η Ευρώπη, αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι η τελευταία καταφυγή ενός ανθρώπου για να βρει το δίκιο του, έστω και αργά εκδικάζει αυτές τις υποθέσεις και η νομολογία του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εφαρμογή.
Δεν δικαιώθηκε ποτέ ο κ. Καμμένος, εγώ έχω δικαίωμα να ξαναπάω στη δικαιοσύνη, το οποίο θα το σκεφτώ γιατί δεν έχω σκοπό να προχωρήσω σε βεντέτα μαζί του.
Για εμένα το πρόβλημα δεν ήταν ο Καμμένος, αλλά η ασυλία. Η ασυλία είναι κάτι που μας έχει βλάψει όλους και για αυτό με ικανοποιεί πλήρως αυτή η απόφαση γιατί σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο», σημείωσε.
«Με ανησυχεί πάρα πολύ η περίοδος ανάμεσα στις εκλογές»
Αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε ότι «σας είχα πει ότι θα συνεχιστεί η πρόκληση από την Τουρκία. Είναι μια ένταση που την παρακολουθούμε.
Αδικεί εαυτόν η Τουρκία με αυτά που λέει. Γιατί είχε τη δυνατότητα ο κ. Μενέντες βασιζόμενος σε αυτά που λέει η Τουρκία, να βγει και να κάνει χρήση αυτών των δηλώσεων και να είναι καταπέλτης κατά της Τουρκίας.
Αυτό διεθνώς δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και των τουρκικών επιχειρημάτων. Ο Ερντογάν ελπίζει ότι αυτό θα του δημιουργήσει μια συσπείρωση. Προτιμά να έχει πρωτοσέλιδα για τα νησιά ή για τον Tayfun, παρά για την ακρίβεια
Ελλοχεύει ο κίνδυνος “θερμού επεισοδίου”. Με ανησυχεί πάρα πολύ η περίοδος ανάμεσα στις εκλογές. Θέλει μεγάλη προσοχή από τη μεριά της Ελλάδος, θέλει διπλωματική προετοιμασία».
«Υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας στις μεγάλες αστικές περιοχές»
Επίσης, μίλησε για την εγκληματικότητα στις μεγάλες αστικές περιοχές, λέγοντας πως «κατά τη γνώμη μου, ναι υπάρχει πρόβλημα. Χρειάζεται μία αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.
Να δούμε το πρόβλημα με τις προτάσεις των ειδικών, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερη αστυνόμευση εκεί που χρειάζεται. Το είπε και ο κ. Θεωδορικάκος ότι το 30% είναι στο κέντρο, είναι σωστό αυτό;».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του 16χρονου Ρομ στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως «οποιοδήποτε γεγονός το οποίο είναι άδικο για τον πολίτη και γίνεται από πλευράς της αστυνομίας μεγαλοποιείται.
Χρειάζεται πάντα μία ισορροπία, δεν μπορεί να αναδεικνύονται μόνο οι κακές συμπεριφορές, που υπάρχουν και πρέπει να τιμωρηθούν από την αστυνομία. Ας αναδείξουμε και τις υπόλοιπες καλές συμπεριφορές της αστυνομίας.
Η ουσία είναι ότι έχουμε εξαιρετικούς αστυνομικούς, αλλά χρειάζεται κάποιας μορφής αναδιάταξη δυνάμεων έτσι ώστε τα μεγάλα αστικά κέντρα να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη».
Διαβάστε επίσης:
Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα – Τι περιλαμβάνει
Υποκλοπές – Κύρτσος: «Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου» (video)