search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:56
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα (Videos)

21.12.2022 08:38
kairos-christoygenna-new (2)

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. ΄

Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 10 βαθμούς, στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 8 έως 13, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Άστατος ο καιρός και στην Αττική με νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την παραμονή Χριστουγέννων, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα νότια ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να διατηρείτε  σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο υδράργυρος θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου, με τον Σάκη Αρναούτογλου  να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα ο καιρός να παραμείνει ήπιος και μαλακός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο γνωστός μετεωρολόγος δίνει την ανάλυση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων για την εξέλιξη του καιρού έως και τα Χριστούγεννα και καταγράφει την τάση για πιθανή αλλαγή προς το… ψυχρότερο μετά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Στις 24/12 η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 15 στα βόρεια τους 13 και στα νότια τους 17 με την θερμοκρασία στις 25/12 θα ανεβαίνει λίγο περισσότερο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτγολου και ο καιρός των επόμενων ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

«Δεύτερη ευκαιρία» για το επίδομα θέρμανσης – Παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Στη Βουλή η τροπολογία για το market pass

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:56