search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:15
MENU CLOSE

Στις εκλογές της άνοιξης, η κάλπη θα ’ναι γκαστρωμένη και θα βγάλει… δίδυμα

21.12.2022 06:00
protomagia-maksimou-1-new

Αισίως φτάσαμε στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και είναι καιρός να πέσουν λίγο οι τόνοι στα πολιτικά, γιατί από τον καινούργιο χρόνο θα βαράνε κάθε μέρα τα νταούλια των προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Το πολιτικό σκηνικό δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά. Οι δυσκολίες στην οικονομία -παρά τα επιδόματα, -το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Qatargate, είναι αυτά που θα κυριαρχούν στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ σε κάποιο από αυτά, θα έχουμε νέες αποκαλύψεις.

Και δημοσκοπήσεις. Ω ναι, δημοσκοπήσεις. Οι οποίες, δείχνουν μια διαφορά 4-6 μονάδες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, άλλο οι δημοσκοπήσεις, και άλλο πού θα κάτσει η μπίλια για τις εκλογές.

Επειδή κάναμε υπομονή και δεν βγάλαμε γλώσσα σε στήλες εφημερίδων και site που προέβλεπαν εκλογές από το πέρυσι την άνοιξη, αλλαγή του εκλογικού νόμου από πέρσι, εκλογές Σεπτέμβρη, ακούγαμε και καλά από κάτι έγκριτους τάχαμου για κάλπες Γενάρη και τελικά εκεί, Απρίλη, Μάη θα γίνουν.

Αν η διαφορά του πρώτου κόμματος με το δεύτερο είναι λιγότερο από τέσσερις μονάδες, σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία, χαιρέτα μου τον πλάτανο… Πέντε ή έξι μονάδες το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να πάρει μέσα σε ένα μήνα στις δεύτερες εκλογές, οπότε όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης οι νύχτες θα ’ναι γκαστρωμένες και μπορεί να βγάλουν δίδυμα!!

Αλλά θα έχουμε καιρό μετά τις γιορτές για να κάνουμε πιο σίγουρες προβλέψεις.

Η στήλη θα λείψει κάποιες μέρες για να γεμίσει μπαταρίες, ώστε να μαντεύει καλύτερα. Θα τα ξαναπούμε του… χρόνου!

Εύχομαι σε όλους, καλές γιορτές με υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Η «μαύρη τρύπα» στα γκάλοπ, το εκλογικό κόστος από το Qatargate και οι «δόξες» της κυρίας Βρεττού στην Αττικής

Ο Μέσι στη… θέση του Θεού για 120 λεπτά

Η Μαρία Σπυράκη στον «μύλο» των Βρυξελλών, η μπίλια των εκλογών και το κόψιμο υποψηφίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:13