search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Το βιβλίο του Τσακαλώτου παρουσιάζει απόψε ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2261
21/12/2022
21.12.2022 13:14
tsipras_tsakalotos

Μπορεί στο παρελθόν οι σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου να πέρασαν από σαράντα κύματα, τόσο την περίοδο των μνημονίων και της τρόικας όσο και μετά με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του πρώην ΥΠΟΙΚ από τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών στον ανασχηματισμό του 2020, ωστόσο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας προλογίζει και παρουσιάζει τον συλλογικό τόμο που επιμελήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (και είναι ο συγγραφέας ενός εκ των άρθρων ) με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θεμέλιο».

Το βιβλίο αφορά την περίοδο των διαπραγματεύσεων και των αξιολογήσεων της τρόικας από το 2015 έως 2019 – ο υπότιτλος άλλωστε είναι «Διαπραγματεύσεις για την οικονομία και την κοινωνία 2015 – 2019 και σ’ αυτό γράφουν πρόσωπα που υπήρξαν μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας εκείνη την εποχή, όπως οι Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαγιαννάκος, Έλενα Παπαδοπούλου, Αντώνης Παπαζαχαρίου, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Σταθάκης κ.ά.

Το βιβλίο παρουσιάζουν η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ Βάλια Αρανίτου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην ΥΠΟΙΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσίαση γίνεται απόψε στις 7.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Βουλευτής «βάζει μπλόκο» σε συνυποψήφιο του για εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία και αίθουσες τελετών

Θεόδωρος Λιβάνιος: Η ατάκα με νόημα για τις επερχόμενες εκλογές

Νέα Δημοκρατία: Μετά από «Πάτση – Σπυράκη» κάνουν νέο έλεγχο στα ψηφοδέλτια 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:31