search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:41
MENU CLOSE

Επεισόδιο Σκρέκα με «γαλάζιους» βουλευτές στη Βουλή – Τον στρίμωξαν για τις πολεοδομικές άδειες

22.12.2022 11:21
skrekas_vouli_new

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Συγκεκριμένα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν έξαλλοι με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, με αφορμή νομοθετική ρύθμιση που αφορά το άρθρο 88. Σύμφωνα με αυτή, είναι δυνατή η οικοδόμηση ακινήτων χωρίς Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αρκεί η αίτηση για έκδοση άδειας η προέγκρισης να έχει ολοκληρωθεί με κατάθεση εγγράφων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2023.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές, Γιώργος ΒλάχοςΠερικλής Μαντάς και Γιάννης Παππάς προσέγγισαν τον υπουργό Περιβάλλοντος και σε έντονο ύφος, ζήτησαν να δοθεί παράταση σε όλους όσοι θέλουν να χτίσουν εκτός σχεδίου.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε: «Ξέρετε τι κάνετε; Ακυρώνετε το πλαίσιο και δεν φέρνετε άλλο πλαίσιο», ενώ ο Περικλής Μαντάς σημείωσε πως «δεν μπορεί μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες», ζητώντας να δοθεί «κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός υποστήριξε πως «η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020. Έχετε ψηφίσει αυτό το νόμο κύριοι συνάδελφοι. Θα μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία του. Κάνει αίτηση να απαντήσει η υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2023».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και με έντονες συνομιλίες στα υπουργικά έδρανα της βουλής, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος φέρεται να τους είπε πως «δεν είναι εικόνα αυτή, να βγείτε έξω από την αίθουσα της Ολομέλεια για να του τα πείτε».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές βγήκαν μαζί με τον υπουργό έξω στον διάδρομο, με την έντονη αντιπαράθεση να συνεχίζεται και εκτός αίθουσας.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος για παρακολούθηση Φλώρου: «Θα προτιμούσα να μην το συζητήσουμε» (video)

Εύα Καϊλή: Σήμερα η απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι – Τι αναμένεται να υποστηρίξει (Videos)

Σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:41