search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 12:19
MENU CLOSE

Μενεγάκη – Μπακογιάννης: Η ευκαιρία για μια ατάκα που χάθηκε σε ροζ συννεφάκι (video)

22.12.2022 14:37
bakogiannis_new

Είθισται τον τελευταίο καιρό κάποιες εκπομπές να κάνουν crossover σε θέματα και επιλογές που δεν είναι στην στάνταρ ατζέντα της θεματολογίας τους.

Κατά το αμερικανικό τηλεοπτικό μοντέλο -και όχι μόνον αυτό- έχουμε δει τελευταίως πολιτικά πρόσωπα σε εκπομπές που δεν θα περίμενε κάποιος ότι θα πήγαιναν στο παρελθόν, ακόμα και στο κοντινό.

Χθες (21/12) στην εκπομπή «Ελένη» του Mega φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Για την εκπομπή και την Ελένη Μενεγάκη θεωρείται επιτυχία. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι, τουλάχιστον τηλεοπτικά, ακριβοθώρητος. Δεν παίρνει σβάρνα τα κανάλια. Σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Ίσως διότι προτιμά να μιλά με πράξεις και έργα. Σάματις υπάρχουν πιά πολιτικές εκπομπές στα κυρίαρχα κανάλια;

Ευκαιρία γκράντε για την εκπομπή, την παρουσιάστρια, κατ επέκταση για το κανάλι, σε μια από τις μετρημένες συνεντεύξεις του, ο δήμαρχος της Αθήνας να μιλήσει, να αναφερθεί σε θέματα που θα αφορούσαν κόσμο πολύ.

Η ευκαιρία αξιοποιήθηκε από την παρουσιάστρια αλλά ενθουσιασμένη -μήπως και «θαμπωμένη»- από τον πολιτικό, για τον οποίο διαπίστωνε με έκπληξη πως είναι κανονικός, φυσιολογικός, εξαντλήθηκε σε αποθεώσεις σε κουβέντα για τον ιδιωτικό βίο του δημάρχου.

Παρεμπιπτόντως και μόνο έγιναν νύξεις για την Αθήνα, της οποίας ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο πρώτος πολίτης και για την οποία, έστω και σε πρώτο επίπεδο, ακόμα και κάποιος που ζει, μένει λίγο έξω από την πόλη έχει αντίληψη για ζητήματα – προβλήματα που υπάρχουν.

Όμως φάνηκε ότι η παρουσιάστρια, πλην όσων ενδιαφέρουν την ίδια, δεν σκέφτηκε να ρωτήσει έστω πέντε πράγματα τον δήμαρχο, παρά την πολυετή εμπειρία της. Να μην τον ρωτούσε πχ για τα Εξάρχεια, τους άστεγους, τις περιοχές που βρίσκονται στο υπογάστριο της πόλης και αποτελούν γκέτο, όπως και κάποιες άλλες γειτονιές. Μια ερώτηση για τον «Μεγάλο περίπατο» όμως; Εκτός κι αν αγνοεί την ύπαρξη του.

Σε τέτοιες εκπομπές- αλλοίμονο- δεν μπορεί να έχει κάποιος απαίτηση για συνέντευξη αλά «Hard talk» του BBC. Όμως η οικοδέσποινα της εκπομπής θα μπορούσε να είχε κάνει δυο-τρεις ερωτήσεις που να έχουν σχέση με την πραγματικότητα της πόλης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του αναφέρθηκε σε κάτοικο του κέντρου που έκοψε δέντρο στον δρόμο που μένει γιατί τον ενοχλούσε στο πέρασμά του με το ΙΧ του, είπε ότι δεν είναι όλα τέλεια και ότι θα ήθελε να γίνουν ακόμα περισσότερα στους τομείς καθαριότητα, πρασίνου, φωτισμού. Κι επίσης ότι θα ήθελε ακόμα περισσότερα πεζοδρόμια.

Πιθανόν όταν ένας πολιτικός ανταποκρίνεται σε πρόσκληση τηλεοπτικής ψυχαγωγικής εκπομπής κάποιος να περιμένει από τον παρουσιαστή να ρωτήσει κάτι ώστε να αποσπάσει μια δήλωση που θα «γράψει», κάτι που θα βγάλει είδηση.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Ελένη» επέλεξε από το ροζ συννεφάκι της να χαριεντίζεται καθ’ όλη την ημίωρης διάρκειας συνέντευξη.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να αποστηθίσει τις επτά-οκτώ ερωτήσεις που διεκπεραιωτικά έκανε στον καλεσμένο της: «Αν η ζωή σου γινόταν ταινία ποιος ηθοποιός θα ήθελες να σε υποδυθεί;». «Σε έχουν μπερδέψει ποτέ με κάποιον άλλον;». «Μια ημέρα χωρίς τα παιδιά που θα πηγαίνατε με την Σία (σ.σ. Κοσιώνη);». «Ποιο είναι το τελευταίο sms που έλαβες στο κινητό σου;». «Για ποιο λόγο τσακώνεσαι με την αδελφή σου;».

Αναμφίβολα η Μενεγάκη πέρασε καλά -αν όχι ξετρελάθηκε-, φιλόξενα και άνετα ένιωσε και ο καλεσμένος της. Η ίδια όμως αδίκησε τον εαυτό της αν και θα μπορούσε να αποσπάσει περισσότερα από τον δήμαρχο Αθηναίων χωρίς να χαλάσει την «συνταγή» της, που προέβλεπε μια πιο προσωπική και χαλαρή συζήτηση. Περι ορέξεως όμως…

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Μια αποκάλυψη της Βασιλικής θα τα αλλάξει όλα

Καλημέρα Ελλάδα: Η ζωντανή σύνδεση από το παγοδρόμιο και η… τούμπα του ρεπόρτερ (Video)

Γιορτινό κλίμα στα διαφημιστικά του ραδιοφώνου – Το Top 20

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 12:18