search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Υποκλοπές: «Πόλεμος» Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση Φλώρου

24.12.2022 12:48
floros-new

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αναφέρει ότι ο αρχηγός ΑΓΕΕΘΑ, Κώνσταντίνος Φλώρος ήταν ο στόχος  519c της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αρχικά απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την αρμόδια εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου.

Ο πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια». «Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», προσθέτει και τονίζει ότι «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;».

Επιπλέον, τονίζει ότι «αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;».

Οικονόμου: Πολιτική ατιμία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με… επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο και κατηγόρησε για πολιτική ατιμία.

«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς».

Ηλιόπουλος: Μετά το 1974 κανένας πρωθυπουργός δεν διέταξε παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με αναφορές σε «παρακράτος»:

«Μετά το 1974 το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας πρωθυπουργός δεν διέταξε την παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ. Αν ο κύριος Οικονόμου θέλει να φρεσκάρει τις ιστορικές του γνώσεις, ας ανατρέξει στα μετεμφυλιακά χρόνια του παρακράτους, της Κ.Υ.Π και της υπαγωγής της εθνικής άμυνας της χώρας σε σκοτεινά μικροπολιτικά σχέδια. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τη Δημοκρατία και τη χώρα μας» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από σήμερα το μόνο ερώτημα είναι γιατί διέταξε ο πρωθυπουργός την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μέσω της ΕΥΠ; Τόσο ο ίδιος, όσο και η εισαγγελέας κυρία Βλάχου οφείλουν να απαντήσουν

Το απαιτεί η εθνική ασφάλεια της χώρας. Το απαιτεί η Δημοκρατία μας» καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για παρακολούθηση Φλώρου: Πολιτική ατιμία από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζεται σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα

Εύα Καϊλή: Δεύτερη εβδομάδα κράτησης στις φυλακές του Βελγίου – Πότε καταθέτει νέα αίτηση αποφυλάκισης

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση Φλώρου από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32