ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Qatargate - La Repubblica: Έρχεται άρση ασυλίας για άλλους τρεις ευρωβουλευτές – Στο «στόχαστρο» ο Κοτζολίνο

26.12.2022 12:38

Εν αναμονή της άρσης ασυλίας άλλων τριών ευρωβουλευτών τις επόμενες ημέρες για το σκάνδαλο Qatargate, που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η La Repubblica αναφέρει πως οι ευρωβουλευτές αυτοί είναι ο Αντρέα Κοτζολίνο, ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρία Αρένα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι αρχές θέλουν να βρουν ποιοι πήραν χρήματα από Κατάρ και Μαρόκο, χώρες που φαίνεται πως «εκπροσωπούσαν» ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως εξετάζεται να ζητηθεί άρση ασυλίας για τους 3 ευρωβουλευτές ώστε να μπορούν οι Βελγικές αρχές να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα που ίσως αποδειχθούν κρίσιμα.

Ο ρόλος του Κοτζολίνο

Να σημειωθεί πως ο Κοτζολίνο σε αυτή τη φάση δε βρίσκεται υπό έρευνα, παρά το γεγονός ότι ο Παντσέρι τον αναφέρει ξεκάθαρα.

Επίσης η La Repubblica γράφει πως για τον Κοτζολίνο έχουν μιλήσει και ο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή.

«Ο Τζόρτζι υπέθετε ότι ο Πάντσερι μπορεί να είχε δώσει στον Κοτσολίνο κάποια χρήματα. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της Τζόρτζι ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτζολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίου είναι βοηθός ο Τζόρτζι. Ο ίδιος ο Παντσέρι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Κοτζολίνο».

Ο ίδιος ο Κοτζολίνο πάντως αρνείται τα πάντα και απειλεί με αγωγές. Σε αυτό το σημείο, όπως λέει η εφημερίδα, θα ήταν χρήσιμη η άρση ασυλίας του προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του.

«Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η βελγική αστυνομία άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία για τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς στο πλαίσιο της έρευνας. Όλοι ήταν Ιταλοί, που η Καϊλή επιβεβαίωσε ότι ήταν γρανάζια του συστήματος» γράφει χαρακτηριστικά η La Repubblica.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη να μπαίνει σε κουρείο και να απειλεί με το όπλο του

Φιλιππίνες: Οκτώ νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Κρίσιμες ώρες για τον Πελέ

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:26
Exit mobile version