search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Η Kabuso, η πιο διάσημη σκυλίτσα του Ίντερνετ, είναι σοβαρά άρρωστη (Photos)

28.12.2022 16:43
kabuso_new

Η Kabuso είναι ίσως το πιο διάσημο σκυλάκι στον χώρο του διαδικτύου και όλοι έχουμε δει τη φατσούλα του στο λεγόμενο «doge» meme, το … σκυλο- μιμίδιο, που επηρέασε όσο κανένα την ψηφιακή κουλτούρα την τελευταία δεκαετία.

Η Kabuso επανέρχεται στη δημοσιότητα γιατί η Ατσούκο Σάτο, η νηπιαγωγός που την φιλοξενεί στην Σακούρα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι η σκυλίτσα είναι βαριά άρρωστη.

Η 17χρονη Kabuso, που είναι ράτσας Σίμπου Ίνου, σταμάτησε «να τρώει και να πίνει από μόνη της», την παραμονή των Χριστουγέννων και έχει διαγνωστεί με οξεία χολαγγειοηπατίτιδα, ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία, όπως ανακοίνωσε στο Instagram η Ατσούκο Σάτο.

Μετά τα Χριστούγεννα η Kabuso άρχισε και πάλι να τρώει, αλλά πλέον είναι αδύναμη και δεν έχει διάθεση για μετακινήσεις.

Από σταρ του διαδικτύου, έμβλημα κρυπτονομίσματος

Η Kabuso έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στον χώρο του διαδικτύου από το 2010, όταν μία φωτογραφία της κυκλοφόρησε ευρέως σε λογαριασμούς στα δίκτυα Reddit, Tumblr και 4Chan. Ήταν μια φωτογραφία με την σκυλίτσα να έχει διπλωμένα τα ποδαράκια της και μια αινιγματική έκφραση στο μουσούδι.

Οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να επεξεργάζονται την φωτογραφία με το πρόσωπο της Kabuso, που εμφανίστηκε ακόμα και ως διακόσμηση σε γλυκά. Δεν άργησε και η διεθνής εμπορική εκμετάλλευση της φωτογραφίας της Kabuso, που χρησιμοποιήθηκε σε συσκευασίες μπισκότων, ακόμα και στο μετρό της Στοκχόλμης.

Η αναγνωρισιμότητα του σκυλο-μιμιδίου απογειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές υπολογιστών δημιούργησαν ένα κρυπτονόμισμα εναλλακτικό του Bitcoin, που το ονόμασαν Dogecoin.

Το κρυπτονόμισμα αυτό, το 2014  έφτασε να κοστίζει 400 δολάρια και θεωρείται η πρώτη σάτιρα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που απέκτησε όμως μεγάλη αξία. Ο Έλον Μασκ είναι ένας από αυτούς που έχουν επενδύσει σε Dogecoin, το οποίο έγινε και σπόνσορας στις φανέλες του βρετανικής ομάδας Γουότφορντ.

…και η αποστολή της στην Ουκρανία…

Η Kabuso είναι πλέον μια θρυλική φιγούρα στον χώρο του ίντερνετ και σήμερα χρησιμοποιείται ως έμβλημα στο φιλο-ουκρανικό κίνημα στον χώρο των social media με την ονομασία «North Atlantic Fellas Organisation».

Το κίνημα αυτό ανέλαβε πρωτοβουλία για την συγκέντρωση δωρεών για τον ουκρανικό στρατό και το ουκρανικό υπουργείο άμυνας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την σίμπα-ίνου, που παρουσιάζεται και με στολή εκστρατείας.

Η Ατσούκο Σάτο έγραψε στα social media ότι η Kabuso «είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση» και παίρνει αντιβιοτικά. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη που εκφράζεται από τους φίλους της σκυλίτσας, γράφοντας πως «παίρνει δύναμη απ΄ όλο τον κόσμο».

Για την ιστορία, η Kabuso είναι κυνηγόσκυλο ράτσας Σίμπα Ίνου, που είναι μεσαίου μεγέθους σκυλιά.

Διαβάστε επίσης:

Τύχη βουνό! Ναυαγός σώθηκε μένοντας γαντζωμένος σε σημαδούρα επί δύο μέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» από τη Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο Ζελένσκι

Κυκλώνας «βόμβα» στις ΗΠΑ: Πάγωσε ακόμη και ο Νιαγάρας (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:03