search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:26
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Έρχεται Πρωτοχρονιά με… 20άρια! (Videos)

28.12.2022 08:38
kairos28-new (2)

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, με τοπικές βροχές στα ανατολικά.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ τοπικός παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Μέτριοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς. Τις βραδινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς), 4 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 2 έως τους 13 βαθμούς), 7 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες μετά το μεσημέρι και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμή εισβολή την Πρωτοχρονιά

Νέα θερμή εισβολή, αναμένεται την Πρωτοχρονιά με τον υδράργυρο να φθάνει τους 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Είναι στο ίδιο επίπεδο με την πρωτοχρονιά του 2010 που η θερμοκρασία στην Αθήνα έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου και στο Ηράκλειο τους 30. Ακολουθεί με 19 βαθμούς Κελσίου η Πρωτοχρονιά του 1995 και του 1982 στην Αθήνα, ενώ την ίδια χρονιά στην Αλίαρτο και τα Χανιά το θερμόμετρο έφτασε τους 25 βαθμούς Κελσίου. Σε Αθήνα και Κω το 2021 η θερμοκρασία ήταν 18 και 20 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

“Κάθε σημαντική απόκλιση από το μέσο όρο όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς μας δείχνει ότι υπάρχει μια ανησυχία και καταδεικνύει το ζήτημα της κλιματικής κρίσης”, είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου

Βόλος: Συνέλαβαν πατέρα γιατί κλωτσούσε την 14χρονη κόρη του – Την γλίτωσε ο αδερφός της

Σοκ στον Αθηναϊκό: Έκλεψαν το τρόπαιο του EuroCup που είχε κατακτήσει το 2010 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:24