ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:11
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει από όλους τους πιθανούς συνυποψήφιους του - Τι δείχνει δημοσκόπηση

28.12.2022 11:16

Τα νέα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δεν είναι καλά για τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται όταν ο Ερντογάν τίθεται αντιμέτωπος με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει ποσοστό 51,4% έναντι 33,1% του σημερινού προέδρου.

Ο Ερντογάν χάνει και από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συγκεντρώνοντας 36,9% έναντι 43,2% του δημάρχου.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει την ήττα και στην περίπτωση που κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης είναι η επικεφαλής του ακροδεξίου «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία εμφανίζεται να συγκεντρώνει 42,4% έναντι 36,3% του σημερινού προέδρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μικρότερη διαφορά εμφανίζεται στο ζευγάρι Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου, με τον πρόεδρο του κόμματος των Κεμαλιστών να επικρατεί του σημερινού προέδρου με μόλις μία μονάδα, 38,6% έναντι 37,6%.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN, ο δήμαρχος Άγκυρας -παρά τη μεγάλη διαφορά που φέρεται να έχει από τον Ερντογάν- αποκλείεται να είναι ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Ο Γιαβάς προέρχεται από το εθνικιστικό κόμμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί -αν και έχει προσχωρήσει στο κεμαλικό κόμμα- και θεωρείται πολύ συντηρητικός και εθνικιστής. Έτσι, η αντιπολίτευση δεν θα τον επιλέξει ως υποψήφιο, γιατί θα χάσει τους Κούρδους που θεωρούνται παράγοντας-κλειδί για την έκβαση των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Καραμπόλα 200 αυτοκινήτων σε γέφυρα – Η πυκνή ομίχλη «τύφλωσε» τους οδηγούς (Video)

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Kυκλώνας «βόμβα» στις ΗΠΑ: 64 οι νεκροί – Λεηλατούν τα κλειστά καταστήματα (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:11
Exit mobile version