search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:39
MENU CLOSE

Εκλογές: Ποιος θα αναλάβει Πρωθυπουργός μέχρι τις δεύτερες κάλπες – «Πονοκέφαλος» για ΥΠΕΞ και Άμυνας

29.12.2022 06:30
maximou876-new

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης από την 1η Κυριακή και πως η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες έχει ανοίξει η συζήτηση για τα πρόσωπα του – προσωρινού έστω – Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα Ελληνοτουρκικά και στα δύο κρίσιμα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να παραμείνουν στις θέσεις τους Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τουλάχιστον για το… κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει πλαίσιο συνεννόησης. Όσο για το πρόσωπο που θα αναλάβει Πρωθυπουργός, αυτός είναι ο νυν πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς. Και αυτό όπως εξηγούν νομικοί θα γίνει εφόσον ακολουθηθεί ο εθιμικός κανόνας του αρχαιότερου ανάμεσα στους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Είναι κάτι πέρα από ξεκάθαρο ότι το βάρος θα πέσει στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, όπου η επιλογή των προσώπων θα είναι… πονοκέφαλος για Μητσοτάκη, Τσίπρα αλλά και Ανδρουλάκη.

Θα υπάρξει συνεννόηση;

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Τσαπανίδου: «Εύχομαι να συμβάλει στην πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τεκμήρια»

«Τσιφλίκι» του Ερντογάν η Θράκη

Ηλιόπουλος: Είμαστε η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια – Πρέπει να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:38