search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:41
MENU CLOSE

Αυγενάκης για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου: Είναι πολλά τα ερωτήματα

02.01.2023 19:49
avgenakis987-new

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.

Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ στις 16 Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο 16χρονος αθλητής είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Τζάνειου νοσοκομείου.

Λίγες ώρες μετά τον χαμό του 16χρονου πρωταθλητή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: «Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή, Βασίλη Τόπαλου. Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του».

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Βασίλειου Τόπαλου.

Η ΕΟΠ αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή και αψεγάδιαστη πορεία του λαμπρού αθλητή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Βασίλη Τόπαλου αποφάσισε:

Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος».

Tο χρονικό του τραυματισμού 

Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που έκανε προπόνηση και σταμάτησε. Πήγε στο μπάνιο να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Από την πτώση όμως, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Το δυσάρεστο γεγονός αντελήφθη πρώτα ένας άλλος πυγμάχος, ο Αλίκ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος ειδοποίησε τον πατέρα του ανηλίκου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο Τζάνειο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και τότε ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα.

Διαβάστε επίσης:

Πελέ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (LIVE)

Καταγγελία «βόμβα» για τον Ντάνι Άλβες – «Με ακούμπησε μέσα από το εσώρουχο»

Μουντιάλ 2022: Η «έκρηξη» των Αργεντινών μετά το τελευταίο πέναλτι – Η μοναξιά του Μαρτίνες και η «λύτρωση» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:41