search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου – Αναζήτηση ποινικών ευθυνών

03.01.2023 18:02
vasilistopalos_new

Σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο οδηγείται η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου που έχει σοκάρει τον χώρο του αθλητισμού.

Η αντιεισαγγελέας, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωση της.

Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

Τι αναφέρει το Τζάνειο

Την ίδια στιγμή, διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου πρωταθλητή έδωσε η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο άτυχος 16χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή, αναλυόντας την κλινική εικόνα του κατά το ψρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του Τζάνειου αναφέρεται:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον βασανισμό του Ρομά – Διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Καραμπόλα στην Εθνική Οδό: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κίνηση των οχημάτων (video)

Βέροια: Το μωρό «επέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια» λέει ο αστυνομικός που το βρήκε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59