search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:56
MENU CLOSE

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

04.01.2023 09:47
petrelaio thermansis098- new

Μπορεί ο καιρός να παραμένει ήπιος και να μην χρειάζεται ακόμα τουλάχιστον να καίμε αρκετό πετρέλαιο θέρμανσης ωστόσο η παροιμία λέει ότι των φρονίμων τυα παιδιά…

Λιγότερο από 10 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους τα νοικοκυριά, που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, για να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις στην πλατφόρμα myθέρμανση. Η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών εκπνέει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Οι δικαιούχοι θα πρέπεινα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση, τη στιγμή μάλιστα που το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ακριβύνει, μετά το «κούρεμα» της κρατικής επιδότησης από τα 25 στα 15 λεπτά το λίτρο, καθώς και από το τέλος της επιδότησης από τα διυλιστήρια που ανέρχονταν στα 3,75 λεπτά το λίτρο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,20 ευρώ.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή

Στις 21 Δεκεμβρίου είχε πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος γύρος πληρωμών έχει προσδιοριστεί για το τέλος Φεβρουαρίου, για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Θα υπάρξει και τρίτη καταβολή στο τέλος Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται από 100 έως και 800 ευρώ ενώ προβλέπεται διπλασιασμός του ποσού έως και τα 1.600 ευρώ, για νέους δικαιούχους οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση.

Ποια στοιχεία δηλώνουν οι δικαιούχοι στο myθέρμανση

Έως τις 13 Ιανουαρίου, λοιπόν μπαίνετε στην πλατφόρμα και υποβάλλετε αίτηση με τα εξής στοιχεία:

Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)

Το ονοματεπώνυμό σας

Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του,

Την ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,

Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

Τη ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρού-μενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης,

Το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας,

Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Διαβάστε επίσης

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον

Υπουργός Οικονομικών της χρονιάς για την Ευρώπη ο Σταϊκούρας – «Το βραβείο ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες, επιχειρήσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28