search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

05.01.2023 15:28
Limeniko_new

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό φέρεται να δέχτηκε σήμερα νωρίς το πρωί σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, ενώ στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό χθες, στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Τόπαλος: Βουβός θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο (Video)

Τimes: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύντομα, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Κολωνός: «Όποιος μιλήσει για βιασμούς θα τον ξεφτιλίσουν και θα του διαλύσουν τη ζωή», λέει ο αδερφός της 12χρονης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09