search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:24
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση σε Μητσοτάκη για τη μη διαγραφή Χειμάρα – «Καθαρά χέρια» απέναντι στους «Πάτσηδες»

05.01.2023 10:46
syriza-new

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης «δεν τόλμησε» να διαγράψει τον γαλάζιο βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα επισήμανε η Κουμουνδούρου μετά την είδηση της παραίτησης του βουλευτή ο οποίος πρόβαλλε το αιτιολογικό ότι δεν θέλει το θέμα του να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματός του.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αντιθέτως συνεχίζει «να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμα “Πάτση”, ο οποίος αφού έκανε ένα “κομπόδεμα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται “ηρωικά” και “πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη”».

Περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «με την σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο “γαλάζιο” πάρτι με το δημόσιο χρήμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό μήνα».

Επιπλέον δεν περνά απαρατήρητο από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου το γεγονός ότι από τη ΝΔ αφήνεται ανοιχτό ο Θέμης Χειμάρας να ενταχθεί και πάλι στα ψηφοδέλτιά της, κάτι που δεν απέκλεισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως από την Κουμουνδούρου από την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου με τις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο στις εταιρείες του Θ. Χειμάρα ζητούσαν τη διαγραφή του βουλευτή διαφορετικά ανέφεραν, θα εκληφθεί ως κάλυψη Μητσοτάκη στο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα.

«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ουσιαστικά θεωρούν ότι η περίπτωση Χειμάρα, είναι μία ακόμη περίπτωση στην αλυσίδα αντίστοιχων περιπτώσεων προεξάρχουσας αυτής του πρώην γαλάζιου Βουλευτή Ανδρέα Πάτση, αλλά και αυτές των Μαραβέγια, Σπυράκη και επιβεβαιώνει τη θέση του κόμματος ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αντιθέτως, από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επισημάνει αρκετές φορές ότι τα φαινόμενα διαφθοράς είναι γενικευμένα στη ΝΔ και αντανακλούν το καθεστώς διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Εξ ου και χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό «κόμμα Πάτσηδων».

Οι υποθέσεις αυτές είναι «βούτυρο στο ψωμί» της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς εντείνουν την κοινωνική δυσαρέσκεια και κατ’ επέκταση την φθορά της κυβέρνησης στο κατώφλι των εκλογών, ενώ προκαλούν και αναταραχές στο εσωτερικό της ΝΔ. Σημειώνεται άλλωστε πως στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εντάξει ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της τεράστιας αναδιανομής πλούτου μεταξύ άλλων και με ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων, εύνοιας ημετέρων, ενίσχυσης των golden boys, κλπ. Ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπενθυμίζεται, μίλησε όχι μόνο για «Δικαιοσύνη παντού», όπως είναι  το κεντρικό σύνθημα του κόμματος, αλλά και για «καθαρά χέρια».

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών υδάτων

ΚΚΕ για παραίτηση Χειμάρα: Aπό τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο

Qatargate: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Εύα Καϊλή – «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:24