search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Γιατρομανωλάκης για καλλιτεχνικές σπουδές: «Χρεώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίηση των ανθρώπων του πολιτισμού

10.01.2023 19:19
kallitexnes athina765-new

Για «εργαλειοποίηση των ανθρώπων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και παραπλάνηση της κοινής γνώμης» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Αφορμή η δήλωση της τομεάρχη πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σίας Αναγνωστόπουλου νωρίτερα ότι «η μεγαλειώδης κινητοποίηση του καλλιτεχνικού κόσμου έδωσε τη βροντερή απάντηση στην εξαπάτηση που επιχείρησε χθες ο κ. Μητσοτάκης».

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην ανακοίνωση του απαντά μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πολύ καιρό, αθόρυβα, η σημερινή κυβέρνηση εξετάζει για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο τις χρόνιες εκκρεμότητες στο πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, δέσμιος συμφερόντων, δεν τόλμησε να αγγίξει την περίοδο 2015-2019».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει θέση σε σχέση με την ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση», αλλά και να απαντήσει στο «τι επενδύσεις έκανε στις κρατικές σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε τι κατάσταση άφησε τις υποδομές τους, πόσες συναντήσεις και συζητήσεις έκαναν οι τέσσερις διαδοχικοί υπουργοί Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους διευθυντές των σχολών, τι έκαναν για την αναβάθμιση των σπουδών τους».

Σημειώνεται ότι η Σία Αναγνωστόπουλου επανέλαβε «τη δέσμευση, που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία, ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα καταργηθεί και θα αποκατασταθούν οι χρόνιες αδικίες απέναντι στον καλλιτεχνικό κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Ρουκέτες Ράμμου κατά Ντογιάκου: Κανένα κρατικό όργανο δεν μπορεί να ασκήσει εποπτεία στην ΑΔΑΕ

Τσίπρας σε Ντογιάκο: Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, ελάτε να με συλλάβετε

Υπουργείο Εξωτερικών: Ρηματική Διακοίνωση στη Λιβύη για τις έρευνες νότια της Κρήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34