ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:44
MENU CLOSE

Καπραβέλος: Μπορεί να φτάσουμε και τα 200.000 κρούσματα γρίπης τη μέρα (Video)

10.01.2023 08:48

Γρίπη και κορωνοϊός θερίζουν αυτή την περιοδο με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα νοσοκομεία και να πιέζεται το σύστημα υγείας. Μάλιστα η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη το επόμενο διάστημα.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να έχει η Ελλάδα μέχρι και 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία γονάτισε στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

«Να μην χαθεί κανένα παιδί»

Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι υπάρχει κενό ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων. «Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Διήμερο με βροχές, καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια – Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα (Videos)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Kρήτη: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Λασίθι (Photo)

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:44
Exit mobile version