search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Χάρι: Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο του – 1,4 εκατ. αντίτυπα την πρώτη ημέρα

12.01.2023 18:25
prince_harry_vivlio_new

Ο Εκδοτικός Οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας για τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι ξεπέρασαν τα 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για βιβλίο που δεν αφορά μυθιστόρημα από μια εταιρεία που εκδίδει επίσης βιβλία του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, των οποίων το «Becoming» χρειάστηκε μια εβδομάδα για να φτάσει τα 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα στοιχεία πωλήσεων για το “Spare” περιλαμβάνουν τις εκδόσεις με σκληρό εξώφυλλο, ηχητικά βιβλία και ηλεκτρονικά βιβλία που πωλούνται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το “Spare” είναι η ιστορία κάποιου που μπορεί να νομίζαμε ότι γνωρίζαμε ήδη, αλλά τώρα μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε τον πρίγκιπα Χάρι μέσα από τα δικά του λόγια», δήλωσε η Τζίνα Σέντρελο, Πρόεδρος και Εκδότρια του Ομίλου Random House.

«Βλέποντας αυτές τις εξαιρετικές πωλήσεις της πρώτης ημέρας, οι αναγνώστες συμφωνούν ξεκάθαρα ότι είναι ένα βιβλίο που απαιτεί να διαβαστεί και είναι ένα βιβλίο που είμαστε περήφανοι που δημοσιεύουμε».

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα απομνημονεύματα τον τελευταίο καιρό, το “Spare” είναι η εξαιρετικά προσωπική και οικεία αφήγηση του Χάρι για τη ζωή του στη βασιλική οικογένεια και τη σχέση του με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ.

Ωστόσο η υποδοχή του βιβλίου από τους κριτικούς είχε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Η κριτικός των New York Times, Alexandra Jacob, χαρακτήρισε το βιβλίο και τον συγγραφέα του «παρόντα παντού — συναισθηματικά όσο και σωματικά», μερικές φορές «ειλικρινή και αστείο» και άλλες φορές απορροφημένο από την οργή προς τον βρετανικό Τύπο.

Στην Washington Post, ο Louis Bayard βρήκε ότι το “Spare” είναι «καλόψυχο, μοχθηρό, χιουμοριστικό, εγωιστικό, αυτοκαταφρονητικό, μακροσκελές. Και πολύ συχνά άγριο».

Διαβάστε επίσης:

Λαζόπουλος: «Ξεσπάθωσε» κατά Ντενίση και Κοκλώνη – «Διεστραμμένη αυτοπεποίθηση» και «πάνθεον ηλιθίων»

Μπέζος: Ενοχλημένος μετά από ερώτηση για την απολογία Φιλιππίδη: «Σας παρακαλώ πολύ, έλεος, δεν θα κάνω δήλωση»

Μπρους Γουίλις: «Πέταξε» την Ντέμι Μουρ έξω από τη διαθήκη του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:16