search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Ιταλία: Στα χέρια της αστυνομίας το αφεντικό της Κόζα Νόστρα – O «διαβολικός» βίος του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο (Videos)

16.01.2023 12:01
mafioso

Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τον πιο καταζητούμενο από τα αφεντικά της μαφίας, που διέφευγε της σύλληψης εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο Ντενάρο συνελήφθη στο Παλέρμο της Σικελίας. Θεωρείται αφεντικό της σικελικής μαφίας -της Κόζα Νόστρα.

Είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στις δολοφονίες, που έγιναν το 1992, δύο εισαγγελέων που καταδίωκαν το οργανωμένο έγκλημα -του Τζιοβάνι Φαλκόνε και του Πάολο Μπορσελίνο.

Αντιμετωπίζει επίσης άλλη μία καταδίκη σε ισόβια για τον ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις στην Φλωρεντία, την Ρώμη και το Μιλάνο, το 1993, όπου είχαν σκοτωθεί 10 άνθρωποι.

Ο Ντενάρο, με το ψευδώνυμο «Διαβολικός», θεωρείται ότι διετέλεσε υποψήφιος για τον ρόλο του αφεντικού των αφεντικών της σικελικής μαφίας, μετά τους θανάτους του Μπερνάρντο Προβεντζάνο, το 2016 και του Σαλβατόρε Ριίνα, το 2017.

Ο 60χρονος μαφιόζος λέγεται πως κάποτε υπερηφανεύτηκε: «γέμισα ένα νεκροταφείο, μόνος μου». Παρότι ήταν καταζητούμενος ο Ντενάρο είχε συνεχίσει την πολυτελή διαβίωση για κάποια χρόνια. Το Αύγουστο του 2021 η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, η Rai, είχε δώσει στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο του 1993, στο οποίο ο Ντενάρο ακουγόταν να καταθέτει σε μία δίκη. Ύστερα από μερικές εβδομάδες ο μαφιόζος «εξαφανίστηκε» και έκτοτε καταζητείτο.

Καταδικάστηκε ερήμην το 2002 σε ισόβια κάθειρξη γιατί είχε δολοφονήσει προσωπικά ή είχε διατάξει την δολοφονία δεκάδων ανθρώπων.

H αστυνομία το 2022 είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι ο Ντενάρο ήταν σε θέση να δίνει εντολές για τον τρόπο λειτουργίας της μαφίας στην περιοχή γύρω από το Τράπανι της Σικελίας, όπου βρισκόταν το περιφερειακό αρχηγείο του, παρά την επί μακρόν εξαφάνισή του.

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Δεν υπάρχει χώρος στην πόλη για μετανάστες» (photos/videos)

Αφγανιστάν: Δολοφόνησαν πρώην βουλευτή και τον σωματοφύλακά της

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά – Εθνικό πένθος για τους τουλάχιστον 68 νεκρούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:16