search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Αρωματικές «ξανθούλες» με λεμόνι (lemon blondies)

17.01.2023 06:00
Lemon-Brownies-imperial2

Το γλύκισμα με την υπέροχη γεύση και τη φρεσκάδα του λεμονιού που είναι κάτι ανάμεσα σε λεμονομυρωδάτη μπάρα και μαστιχωτό μπράουνις.

Το απλό γλάσο ενισχύει τη γεύση του και το καθιστά ένα ιδανικό αναζωογονητικό και αρωματικό επιδόρπιο.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα (από 1 λεμόνι)

4 μεγάλα αυγά

¼ φλιτζανιού φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 ½ φλιτζάνι (210 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το απλό γλάσο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι 22 Χ 22 εκατοστών.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός χτυπήστε για 2 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Αρχίστε να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, χτυπώντας τα, και περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού προσθέσετε το δεύτερο.

3. Προσθέστε στο μίγμα το χυμό, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Το μίγμα θα μοιάζει σαν να έχει κόψει, χωρίς να αποτελεί πρόβλημα όμως. Διπλώστε με μια σπάτουλα το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

4. Αδειάστε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήστε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

5. Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και προσθέτοντας κι άλλο χυμό ανάλογα με τη σύσταση που επιθυμείτε.

6. Περιχύστε με το γλάσο και αφήστε το να κρυώσει και να σφίξει καλά. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

7. Αφαιρέστε το κέικ από το σκεύος με τη βοήθεια της λαδόκολλας, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαύστε τις αρωματικές ξανθούλες.

Διαβάστε επίσης:

Κεφτεδάκια γαλοπούλας στον φούρνο, με σκορδολεμονάτη σάλτσα

Βάσκικο «καμένο» τσιζκέικ, ή αλλιώς η επιστροφή στην απλότητα

Αλμυρή γκαλέτ (galette) με ποικιλία μανιταριών και γραβιέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06