search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Νταβός: «Karma is a bitch» – Η ατάκα δηλητήριο του Ράμα στη Μέτσολα (Video)

19.01.2023 22:54
metsola rama

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είπε στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα την Πέμπτη ότι «το κάρμα είναι μια σκύλα» — αναφερόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τον θεσμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Θέλοντας να καταδείξει την υποκρισία σχετικά με τη διαφθορά από χώρες που ήδη συμμετέχουν στο κλαμπ — και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο — ο Ράμα είπε ότι η ΕΕ απαιτεί τώρα υψηλότερα πρότυπα από επίδοξα μέλη (όπως η Αλβανία) από αυτά που τηρούν τα δικά της μέλη.

«Περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στην ΕΕ», είπε ο Ράμα μιλώντας σε εκδήλωση πάνελ POLITICO στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Δεν μιλάω για τους πρώην κομμουνιστές. Μιλάω επίσης για τους ιδρυτές, πιστέψτε με».

Το Κοινοβούλιο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εκτεταμένης έρευνας  για το εάν ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, επηρέασαν παράνομα το έργο του.

Ο Ράμα ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία προσχώρησης για τις υποψήφιες χώρες είναι διαφορετική από όταν χώρες όπως η Μάλτα, η πατρίδα της Μέτσολα, έγιναν μέλη του μπλοκ, λέγοντας ότι έχει γίνει «απίστευτα νευρωτική και άδικη». Η Αλβανία κατατάσσεται στην 110η θέση στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας κάτω από τη Νότια Αφρική, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Η Μέτσολα τόνισε ότι το Κοινοβούλιο «ήταν πάντα εξαιρετικά θετικό όσον αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ, επειδή πολλοί από εμάς θυμόμαστε πότε προσχώρησαμε».

Όμως, ενώ ο Ράμα είπε ότι η χώρα του μαθαίνει από την ΕΕ το πώς να οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, εξακολουθεί να έχει την αίσθηση ότι η ΕΕ είχε μία κάπως «τιμωρητική» διάθεση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Ρομπέρτα, συγγνώμη, πρέπει να το πω, όταν αυτή η υπόθεση διαφθοράς εκτυλίχθηκε, όπως το ρητό Το κάρμα είναι σκύλα».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μέτσολα ανακοίνωσε 14 προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα για να ενισχύσει τους κανόνες διαφάνειας για τους ευρωβουλευτές στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.

Διαβάστε επίσης:

Νεκροταφείο κατέρρευσε στην Ιταλία λόγω κακοκαιρίας – Φέρετρα βρέθηκαν σε χαράδρα (Photos)

Qatargate: Ο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, λέει ο δικηγόρος του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μια 14χρονη πυροβόλησε και σκότωσε 11χρονο στο Ντάλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:15