search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:19
MENU CLOSE

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Υπάρχει περίπτωση να έχουμε τσουνάμι στο Αιγαίο» (videos)

20.01.2023 12:02
papadopoulos_new

Για την περίπτωση να έχουμε τσουνάμι στο Αιγαίο, αλλά και σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, μίλησε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην Αθηναΐδα Νέγκα και την εκπομπή του Action24 «Καλύτερα Αργά», ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε τις διαφορές στην ενέργεια που προκύπτουν από σεισμούς της τάξης των 5 ή 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Παράλληλα, τόνισε πως ένας σεισμός 6 Ρίχτερ δεν είναι κατ’ ανάγκη καταστροφικός, καθώς άλλοτε συμβαίνει σε χερσαίο χώρο, πολλές φορές όμως γίνεται και σε υποθαλάσσιο περιβάλλον. «Ποιος θυμάται 24 Μαϊου 2014 σεισμό 6,9 στο Βόρειο Αιγαίο; Κανείς. Εμείς μόνο», τόνισε.

Ερωτώμενος αναφορικά με ένα ενδεχόμενο τσουνάμι στην Ελλάδα, είπε πως υπάρχει η περίπτωση να έχουμε, πιθανότερα στο Αιγαίο και γύρω από την Κρήτη και λιγότερο στο Ιόνιο. «Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ρωτάμε, πόσο συχνά», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εξήγησε την εκτίμησή του για σεισμό περί τους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. «Τη διετία 2020-2021 είχαμε έξι μεγάλους σεισμούς 6 με 6,5 Ρίχτερ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για μεγαλύτερο σεισμό περί τους 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε το Εφετείο για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του ακτιβιστή

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον «ψευτογιατρό» και τον συνεργό του για ανθρωποκτονία με δόλο

Παντελής Παντελίδης: Στην εντατική νοσηλεύεται ο πατέρας του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:19