search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Οικονόμου: Φασίστες και νεοναζί δεν ψηφίζουν ΝΔ – Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Φλώρο (video)

20.01.2023 12:20
oikonomou_new

Για τις επικείμενες εκλογές, τις υποκλοπές, τις δημοσκοπήσεις και το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη μίλησε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για την νομοθετική διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση με σκοπό τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «φασίστες και νεοναζί δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, δεν ψήφιζαν ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους φασίστες και τους νεοναζί, Από την πρώτη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκατέστησε τη δημοκρατία και εγκαθίδρυσε την πιο σύγχρονη και ισχυρή δημοκρατία, μέχρι την ώρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε τη δίκη, μέχρι την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τους έβαλε φυλακή…. Οι νεοναζί και οι φασίστες δεν έχουν κανένα χώρο μέσα στη Νέα Δημοκρατία».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Πουλακίδα αν η κυβέρνηση έβαλε φυλακή τους Χρυσαυγίτες και όχι η δικαιοσύνη, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν «η δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Εστιάζετε σε πράγματα που δεν έχουν αξία να συζητάμε, να το πω καλύτερα. Φρόντισε η κυβέρνηση να βρεθούν αίθουσες για να γίνουν οι δίκες, αφού θέλετε να το πάμε έτσι!»

«Η βασική και η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι ότι όπως το 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κοινωνία να απομονώσει τους νεοναζί και τους φασίστες, θα γίνει αυτό και τώρα» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ρύθμιση αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο να υπάρξει ένα άλλο κόμμα, με άλλο Πρόεδρο, αλλά ουσιαστικό ηγέτη τον Κασιδιάρη, γιατί βάζει την διάσταση της πραγματικής ηγεσίας. Την ρύθμιση την έχουν τα κόμματα στην διάθεση τους από τον Νοέμβριο. Θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ο Άρειος Πάγος που ανακηρύσσει υποψηφίους και κόμματα, θα αποφασίσει να απαγορεύσει την ανακήρυξη ενός κόμματος, που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση. Η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που εν κατακλείδι αποφασίζει».

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο για μοναδικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών. «Δεν υπάρχει προηγούμενο, όλες οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν καθαρό προβάδισμα της Κυβέρνησης και πολιτική κυριαρχία του Πρωθυπουργού σε όλα τα μέτωπα, λίγους μήνες πριν από το τέλος της τετραετίας…».

«Δεν γνωρίζουμε αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Φλώρο»

Σχετικά με τις υποκλοπές, ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης ενημερώνεται μόνο για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ποτέ δεν είχε έρθει σε γνώση του Πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου οτιδήποτε ακούγεται για τον κ. Φλώρο. Δεν το γνωρίζει η Κυβέρνηση αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης και τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά».

«Εάν όλα αυτά ευσταθούν, υποτίθεται ότι είχε στηθεί ένα γαϊτανάκι που παρακολουθούνταν άνθρωποι πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό και το υλικό διοχετεύεται συστηματικά σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Δεν δικαιούμαι να ρωτήσω ποια είναι η προνομιακή σχέση που υπάρχει;», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωσή της μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Και κομμάτια να με κάνουν…» (Video)

Ο Ερντογάν, οι εκλογές και οι Αμερικάνοι

Με παροχές και χωρίς υποκλοπές θα πάει η κυβέρνηση στις εκλογές – Επικοινωνιακή αντεπίθεση με συνεντεύξεις Τύπου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:17