search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:25
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 49χρονο σε δομή ΑμεΑ – Τον άφηναν βρώμικο και χωρίς φαγητό

21.01.2023 15:16
amea

Στιγμές φρίκης φέρεται να ζούσε ένας 49χρονος άνδρας με αναπηρία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας σε μονάδα φροντίδας ΑΜΕΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν συγγενικό πρόσωπο του 49χρονου επισκέφτηκε τη δομή και κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, κατά την παραμονή του στη μονάδα, ο ασθενής στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου, ενώ δεν του χορηγούνταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Τη φροντίδα του 49χρονου είχε αναλάβει ένας 44χρονος, ο οποίος στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Ο 44χρονος φέρεται να ασκούσε σωματική βία στον 49χρονο, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Υπεύθυνος της μονάδας εμφανίζεται ένας 56χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ιερέας.

Και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για περίπτωση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα (21-01-2023), δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Υπεύθυνος του χώρου εμφανιζόταν ο προαναφερόμενος 56χρονος άντρας, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

«Ψευτογιατρός»: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και η φωτογραφία του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Πέθανε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας – Πατέρας της Μάρας Ζαχαρέα

Στα λευκά Μέτσοβο, Περτούλι, Τζουμέρκα – Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα οι μετακινήσεις (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:25