search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι μετά τη συμφωνία στο Βέλγιο – Τι θα πει για την Καϊλή (Video)

24.01.2023 08:45
panzeri_new

Τα χαρτιά του για το Qatargate αναμένεται να ανοίξει ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ενώπιον των βελγικών Αρχών.

Σήμερα ξεκινούν οι μυστικές ακροάσεις του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, ο οποίος έχει δεσμευτεί στο πεντασέλιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές αρχές, να δώσει ονόματα από ανθρώπους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση Qatargate, όπως τις δομές, τις οικονομικές συναλλαγές και τις τρίτες χώρες που έχουν μπλεχτεί στην υπόθεση διαφθοράς.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήδη στις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει δώσει έχει αναφερθεί όχι μονο στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι αλλά και στην Εύα Καϊλή – ενώ είναι πιθανό να δώσει και νέα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική Corriere della Sera, σχολίασε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί»

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η εντολέας του «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» και χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αναξιόπιστο μάρτυρα».

«Ο κ. Παντσέρι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό, τι και να του δώσουν, θα υπογράψει», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Κανένα θέμα επανένταξης στο πρόγραμμα των F-35

Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16 στην Τουρκία γιατί απειλεί την Ελλάδα

Νικήτας Κακλαμάνης στο topontiki.gr: «Ο πήχης του 34%-35% στη πρώτη κάλπη θα είναι η κατάλληλη “μαγιά”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07