search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Οικονομική προσφορά από κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-MYTILINEOS

27.01.2023 15:24
votanikos-gipedo-1-new

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Μυτιληναίος σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε προσφορά για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό, προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ.

Στον εξ αναβολής διαγωνισμό για την κατασκευή του γηπέδου, με αναθέτουσα αρχή το Δήμο Αθηναίων, φέρεται να μην συμμετείχε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η μη συμμετοχή της ΑΒΑΞ.

Οι οικονομικές δεσμευτικές προσφορές για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, το οποίο θα είναι έως 40.000 θέσεις θεατών και 1.300 θέσεις σε σουίτες, αναμένεται να αποσφραγιστούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Από τη στιγμή που θα ελεγχθούν και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο Δήμος Αθηναίων θα ανακηρύξει τον προσωρινό ανάδοχο του έργου, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται για ποσό 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για ποσό 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανακάμψης και θα ακολουθήσει η τυπική διαδικασία οριστικής κύρωσης και υπογραφής της σύμβασης.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες και στόχος είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2026, ενώ η ανάθεση προβλέπει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Συζητά με την Thrivest για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Υπουργείο Εργασίας: Επτά ερωτήσεις-απαντήσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων και την ενίσχυση των συνταξιούχων  

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – Τι πρέπει να ξέρετε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:53