search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:33
MENU CLOSE

Γαλλία: Για ενδοοικογενειακή βία κατηγορείται ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης

29.01.2023 13:23
domestic_violence

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου βρίσκεται ο γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ραφαέλ Ντυπόν-Μορετί.

Ο Γάλλος υπουργός, Ερικ Ντυπόν-Μορετί -ένας από τους γνωστότερους και πλουσιότερους δικηγόρους της χώρας, ο οποίος παρουσιάζεται ως πολέμιος της ενδοοικογενειακής βίας- δήλωσε «συνθλιμμένος» ως πατέρας. «Σκέφτομαι το θύμα, οποιαδήποτε βία είναι μη ανεχτή», ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία ενάντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω όταν καταγγέλλουν. Ως πολίτη, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της», δήλωσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί από αυτήν την έρευνα, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γιος του, Ραφαέλ, κατηγορείται πως κλώτσησε και γρονθοκόπησε τη σύντροφό του την περασμένη Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λίγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα του χειμερινού θερέτρου Courchevel, στη Σαβοΐα.

Ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες στο γιο του υπουργού, που βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο (προϋποθέσεις/όροι για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε προκαλέσει σάλο, το 2019, με τις δηλώσεις του για τις γυναίκες και το κίνημα του MeToo. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες το 2020 όταν ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Διαλύθηκε η ειδική ομάδα, μέλη της οποίας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Αφρομερικάνο

Ιράν: Από επίθεση με drones οι εκρήξεις σε στρατιωτικό εργοστάσιο

Χιλή: Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:33