ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:28
MENU CLOSE

Γαλλία: Για ενδοοικογενειακή βία κατηγορείται ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης

29.01.2023 13:23

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου βρίσκεται ο γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ραφαέλ Ντυπόν-Μορετί.

«Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία ενάντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω όταν καταγγέλλουν. Ως πολίτη, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της», δήλωσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί από αυτήν την έρευνα, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γιος του, Ραφαέλ, κατηγορείται πως κλώτσησε και γρονθοκόπησε τη σύντροφό του την περασμένη Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λίγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα του χειμερινού θερέτρου Courchevel, στη Σαβοΐα.

Ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες στο γιο του υπουργού, που βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο (προϋποθέσεις/όροι για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε προκαλέσει σάλο, το 2019, με τις δηλώσεις του για τις γυναίκες και το κίνημα του MeToo. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες το 2020 όταν ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Διαλύθηκε η ειδική ομάδα, μέλη της οποίας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Αφρομερικάνο

Ιράν: Από επίθεση με drones οι εκρήξεις σε στρατιωτικό εργοστάσιο

Χιλή: Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:28
Exit mobile version