search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:37
MENU CLOSE

Τήλος: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές λόγω κακοκαιρίας (Video)

29.01.2023 15:30
tilos

Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και σε υποδομές της Τήλου, προκάλεσε η κακοκαιρία που κτύπησε την Παρασκευή τη Δωδεκάνησο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, προκάλεσε διάφορα προβλήματα, κυρίως όμως στα οπωροφόρα δένδρα που κατέστρεψε τους καρπούς.

Η κ. Καμμά γράφει: «Τελικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το νησί μας. Δυνατοί άνεμοι, πολλά μποφόρ, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση συνέθεσαν το σκηνικό της κακοκαιρίας. Ο δρόμος προς την παραλία της Ερίστου πλημμύρισε και ευτυχώς το νερό βρήκε διέξοδο στη θάλασσα χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες. Η χαλαζόπτωση όμως κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες, τα οπωροφόρα δέντρα έχασαν τους καρπούς τους.

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους μέχρι την απομάκρυνση των φερτων υλικών που κατέβασε η βροχή. Ειδικά στον δρόμο της Ερίστου, η πλήρης αποκατάσταση του θα γίνει αφού σταματήσει το νερό που κατεβαίνει από την Ποταμιά. Τέλος προσοχή στα σημεία που έγιναν και γίνονται κατολισθήσεις».

Σε σημερινή ανάρτηση της η δήμαρχος αναφέρει με φωτογραφίες ότι η χαλαζόπτωση συνεχίζει να ταλαιπωρεί το νησί.

Διαβάστε επίσης:

Επιτόκια: Νέος γύρος αύξησης των επιτοκίων από ΕΚΤ και FED την ερχόμενη εβδομάδα

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί από την έναρξη των ταραχών στη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Μαρόκο έστειλε τανκς σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία και παίρνει Abrams από τις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34