search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν με το πριγκιπικό ζεύγος (photos)

30.01.2023 10:03
mitsotakis_iaponia2

Συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Ακισίνο και την Πριγκίπισα Ακισίνο είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο παλάτι Ακασάκα συζητήθηκαν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και ειδικότερα για την πρωτοβουλία GReco islands που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Τις επόμενες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει κοινή δήλωση στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φουμίο Κισίντα.

Η συμφωνία εκτιμάται από ελληνικής πλευράς ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επανενεργοποιεί τις διμερείς σχέσεις στο ανώτατο επίπεδο και ανοίγει μια νέα σελίδα, αναβαθμίζοντας τες σε στρατηγικού χαρακτήρα.

Συνάντηση με τον Hiroyuki Hosoda

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Hiroyuki Hosoda.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στον κ. Hosoda πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για δημοσίευμα του Documento

Τα δύο «προβλήματα» της κυβέρνησης στο δρόμο για την κάλπη

Και μετά την πρόταση μομφής, τι; – Η στρατηγική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:52