search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Αργεντίνικη τούρτα γενεθλίων, για αρχάριους

31.01.2023 06:00
argentinean-chocotorta_new

Η chocotorta Αrgentina είναι ένα από τα πιο γνωστά επιδόρπια στην Αργεντινή, πολύ δημοφιλές κατά τη δεκαετία του ’80 και εξαιρετικά διάσημο σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα.

Είναι πανεύκολο στην προετοιμασία του, με λίγα υλικά και χωρίς ψήσιμο στο φούρνο ή άλλη τεχνική και είναι ιδανικό για γενέθλια και κάθε είδους γιορτή.

Δοκιμάστε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας και θα γίνει η αγαπημένη σας!!!

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια κρέμα τυρί (μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα με μασκαρπόνε)

600 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, σπιτικό ή εμπορίου

750 γραμμάρια (2 – 2 ½ συσκευασίες) απλά μπισκότα με κακάο

200 γραμμάρια έτοιμο καφέ, ελαφρύ, με ζάχαρη (ή 200 γραμμάρια γάλα ρόφημα σοκολάτας, αν το καταναλώσουν παιδιά)

Για την γκανάζ (προαιρετικά)

80 γραμμάρια κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

40 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης

20 γραμμάρια βούτυρο

Για διακόσμηση

Ότι επιθυμείτε από τα περισσεύματα της συμβουλής που δίνουμε παρακάτω

Εκτέλεση

1. Αρχικά, βάλτε την κρέμα τυρί και το καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche) σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

2. Στρώστε ένα σκεύος (κατά προτίμηση 20 Χ 20) με λαδόκολλα στον πάτο και στα πλαϊνά του, αφήνοντας το χαρτί να προεξέχει, για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε ευκολότερα το γλυκό.

3. Ετοιμάστε μια στρώση με μπισκότα, βουτώντας το κάθε ένα για λίγο μέσα στον καφέ ή το γάλα, έτσι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση. Αν χρειαστεί, κόψτε προσεκτικά μερικά μπισκότα με ένα κοφτερό μαχαίρι, για να “κουμπώσουν” μέσα στη φόρμα.

4. Συνεχίστε με μια λεπτή στρώση κρέμα τυρί και dulce de leche.

5. Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για ακόμα 5 φορές, ώστε να καταλήξετε με 6 στρώσεις μπισκότων και 5 κρέμας (ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος της φόρμας). Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

6. Μόλις παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί αρκετά η κρέμα, αναποδογυρίστε προσεκτικά την τούρτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρέστε τη λαδόκολλα.

7. Ετοιμάστε τη γκανάζ, λιώνοντας τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύστε με αυτήν την τούρτα. Μπορείτε να την βάλετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και να δημιουργήσετε ένα εφέ που να μοιάζει σαν να στάζει η σοκολάτα.

8. Ισιώστε την επιφάνεια της σοκολάτας και ξαναβάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Συμβουλή

Μπορείτε να την διακοσμήσετε με περισσεύματα, όπως τρίμματα σοκολάτας και μπισκότου ή να κρατήσετε μια ποσότητα από την κρέμα, να την βάλετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να καλύψτε την τούρτα με ροζέτες.

Διαβάστε επίσης:

Πλιγούρι με μανιτάρια και γάλα, σαν ριζότο

Καπκέικς βανίλιας, με ιαπωνική τεχνική που τα διατηρεί αφράτα και φρέσκα για μέρες

Κοτόπουλο με κουσκουσάκι Θράκης και μπαχαρικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:44